Наистина има рай на тази земя - рай, който обитаваме,

...
Наистина има рай на тази земя - рай, който обитаваме,
Коментари Харесай

5 знакови книги, които очакваме с нетърпение


„ Наистина има парадайс на тази земя - парадайс, който обитаваме, когато четем хубава книга “ - споделя Кристофър Морли и е прав. Книгите ни придвижват в една друга, различна действителност, от време на време по-истинска и по-хубава от тази, в която живеем. Те са тези избавителни сламки, за които се хващаме, когато ни е най-тежко. Те са отмора от сивото всекидневие и метод да стигнем до дълбоките истини за живота и света.

За новата година българските издателства ни приготвят редица знакови заглавия от международната литература, посредством чийто превод ще можем да се докоснем до в действителност качествена литература. Споделяме ви 5-те книги, които нямаме самообладание да излязат на българския пазар и да прочетем, седнали на скамейка в парка или в обичаното си кафене.

Габриел Гарсия Маркес „ През август ще се забележим ”

" Главната героиня в този разказ от 6 елементи се споделя Ана Магдалена Бах. Точно както се е казвала втората жена на фамозния бароков композитор Йохан Себастиан Бах, от която има 13 деца, също така е била и певица и също по този начин е преписвала творбите на мъжа си. С името на героинята си Габо продължава да се закача с нас и от отвъдното.

Ана Магдалена е от музикантско семейство и е щастливо омъжена за музикант, който също е от музикантско семейство, пианист, диригент и шеф на Областна консерватория. Двамата имат две деца, момче и момиче.

Всяка година на 16 август Ана Магдалена отпътува за един ден на острова, където преди 8 години е заровена нейната майка, с цел да постави букет бели гладиоли на гроба ѝ, и всяка нощ преспива с друг инцидентен мъж. Как и за какво, ще прочетете в книгата.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР