Награда за лидерството й в европейската политика за стартъпите получи

...
Награда за лидерството й в европейската политика за стартъпите получи
Коментари Харесай

Мария Габриел с престижна награда за работата й със стартъпите

Награда за водачеството й в европейската политика за стартъпите получи българският еврокомисар Мария Габриел, оповестиха от представителството на Европейската комисия в България. Отличието й бе присъдено по време на 7-ото издание на една от най-мащабните конференции за нови технологии " Startup Ole " в Испания, която събира десетки започващи предприятия, вложители и участници от промишления бранш.

Наградата " Най-добро световно влияние " е учредена тази година и неин първи притежател е българският еврокомисар за нововъведенията, научните проучвания, образованието, културата и спорта. Критериите на уредниците за отсъждане на наградата са храброст в поддръжка на бранша на стартъпите, извънреден принос за стартъп екосистемата, демонстрирана непримиримост и мощно водачество в Европа при основаването на започващи предприятия и еднорози, и поощряване на университетите да се трансфорат в мотори на нововъведенията.

" Радвам се, че с работата ми способствам за по-доброто бъдеще на нашите стартъпи. Целта ни е да имаме още повече начинания, посредством които да предоставяме запаси и поддръжка за построяването на подобаваща екосистема и напредък на европейските започващи предприятия. Стартъпите са изправени пред провокации като разлики във връзка с нововъведенията в страните членки, достъп до финансиране, незадоволително посланичество на дамите в ръководството на стартъпи. Сега е времето да обединим напъните си за основаването на подобаващите условия за разгръщане на стартъпите и присъдената ми премия одобрявам за още един тласък в тази посока ", разяснява Мария Габриел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР