Нагласите, налагани от обществото, че всеки човек има призвание и

...
Нагласите, налагани от обществото, че всеки човек има призвание и
Коментари Харесай

5 начина как да заобичаш работата си

Нагласите, налагани от обществото, че всеки човек има предопределение и би трябвало да работи това, в което е най-хубав, не оказват помощ изключително, когато животът ти не дава отговор на тази визия.

Малко обаче са щастливците, които прекарват от първия до последния си работен ден там, където постоянно са желали. Повечето започваме с  позиции, които би трябвало да приемем, тъй като сметките ни няма се изплатят сами . Така времето, прекарано в очакване да се появи нещо по-добро, елементарно може да се трансформира в изтезание. Дори да работиш нещо, което ти харесва, то елементарно може да намразиш работата си, в случай че ти лишава 2 ч. път, би трябвало да я вършиш с неприятни сътрудници или имаш прекалено много задания.
 В гръцките икони Св. Димитър побеждава българския цар Калоян 26 окт 2022 | " Отсам в ъгъла са иконите. Най-важната е св. Харалампий, тъй като надвивал на чумата, но турците му извадили...
Но когато (засега) не можете да измененията обстановката, с цел да си помогнете, се постанова да промените  своето отношение към нея . И тук ключът се крие в малките неща, които могат да създадат работните ви дни по-леки, а часовете отвън офиса – по-удовлетворяващи. 

Спрете диалозите с сътрудниците срещу работа

Времето, прекарано в недоволство от шефа, може да е разтоварващо, само че действително не оказва помощ. Подобни дискусии   настройват още по-отрицателно и то без да носят позволение. Ако въпреки всичко имаш потребност да споделиш с някого за проблемите на работа, направи го пред персоналните си другари, поучава доктор Ейми Хаким. Те ще те изслушат без да способстват към отрицателното ти мнение, а в профил могат да дават по-обективна позиция. Добра концепция е да засичаш 10 минути, които да отделяш по тематиката, с цел да не ѝ оставяш да превземе целия диалог.

Намерете най-малко една причина да харесвате работата си 

Може и да не е работата фантазия, само че би трябвало да има най-малко едно позитивно качество. Може би най-хубавата ти другарка е измежду екипа или пътят до офиса лишава единствено десетина минути. Съсредоточаването върху позитивното те кара да се оправиш по-лесно с останалите неща и както споделя Хаким: „ Когато откриеш нещо, за което да си признателен, работният ти ден се оправя. “ Щом откриеш някакво преимущество, запиши си го на тетрадка или в телефона. С един взор върху листата получаваш позитивен взор върху нещата, който е изключително нужен в неприятни моменти. 

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР