Нагла схема за източване на и без друго окаяния ни

...
Нагла схема за източване на и без друго окаяния ни
Коментари Харесай

Къде е ДАНС? Зам.-министър Красимир Папукчийски дръпнал 32 млн. със схема в НКЖИ

Нагла скица за източване на и без друго окаяния ни железопътен превоз са проспали КПКОНПИ и ДАНС, сочи информация в регистъра на bird.bg. За признателност, че повече от 32 млн. лева са изтекли от бюджета Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ ), някогашният й началник е назначен за длъжностен зам.-министър на превоза в служебния кабинет на Гълъб Донев.

17 публични поръчки на обща стойност 32 063 924,208 млн. лева са били одобрени от управлението на Национална компания Железопътна инфраструктура в интерес на частната компания “Некст Левъл Къмършъл “ ЕООД за интервала 2016-2021 година, сочи публицистична инспекция в регистъра за публични поръчки:

Собственици на сдружението са лицата Георги Христов Ангелов и Светослав Желязков Атанасов. От обществените данни в Търговския указател е видно, че Георги Ангелов е съучастник с дъщерята на зам.-министър Красимир Папукчийски, Кристина Красимирова Христова, ЕГН 990109**** в “Белащица Пропъртис ” ООД, което се занимава с недвижими парцели.

По смисъла на закона щерката е директно обвързвано лице с бенефициент на пари от родните железници и то в изключително огромни размери. Най-скандалното е, че част от сумите са написани от таткото на Кристина в качеството му на шеф на НКЖИ.

Преди да оглави пропитото от нечисти финансови ползи ведомство, Папукчийски е отговарял да усвояването и разпределението на средства от европейски и локални стратегии и планове, в това число и за публичните поръчки още веднъж в железопътната компания.

Нещо повече – щерка му е горделив притежател на “Рейл Комерс -1 ” ЕООД, където е била съдружничка с татко си до преди той да заеме висша държавна служба. След назначението си, той трансферира каузи си на дребната хубавица, която сносно се оправя с материалната страна на живота, видно от документалните й обвързаности. Идеално затворен кръг!

На 31.05.2021 година Папукчийски е утвърдил с подписа си превод на 1 274 000,00 лева към “Некст Левъл ” за Доставка на клеми струнни еквипотенциални, въз основа на подписано рамково съглашение №11298/10.12.2021. На 31.03.2020 още 797 240,64 лева са отишли към ортака на щерката в осъществяване на друго рамково съглашение.

На 31.09.2021 година сладките 5,257 млн. лева са преведени от НКЖИ за доставка на бронзови въжета. Други 1,8 млн. лева е лапнал през 2017 година Георги Ангелов, още веднъж за доставка на въжета и проводници за мрежата. За същото през 2018 година компанията получава 2 912 001 лева През 2019 година преводът е за нови 3 725 881,60 лева

През 2020 година “Некст Левъл Къмършъл ” безусловно удря (молим за извинение) “г*за в тавана ”, получавайки баснословните 11 116 104 лева, несъмнено още веднъж за въжета и мрежови проводници.

10 месеца по-рано, на 10.02.2020 година съдружникът на г-за Папукчийска се облажва с 4 900 812 лева По-дребните, шестцифрени суми въобще не си вършим труда да ги описваме, те са съответно изредени в извадката на bird.bg, линк към която приложихме при започване на материала.

Реклама

В комерсиалната презентация на крупния бенефициент се споделя, че “Некст левъл къмършъл “ ООД – София е комерсиална компания, профилирана в доставките на: Материали за контактна мрежа за железопътния и градски ел. транспорт; Изолирани захранващи и информационни кабели; Високо амперни (от 200А до 400А) конектори; Медни тръби и пръти; Материали за горно строене на стоманения път; Механизация за железопътното строителство и Други материали и услуги, свързани с железопътното строителство “Некст левъл къмършъл “ ООД – София предлага цялостната гама материали на одобрени задгранични и български производители в региона. “Некст левъл къмършъл “ ООД – София е извънреден представител и дистрибутор на „ La Farga Yourcoppersolutions “, „ РОСОФ “ ООД, „ Rauscher & Stoecklin “ AG, „ Galland “ SAS, „ Gurmak demiryolu “.

Как и за какво Министерството на превоза позволява шефът на НКЖИ (и сегашен зам.-министър) Красимир Папукчийски да разписва контракти за десетки милиони лв. в интерес на съдружника на щерка си, е въпрос, за който призоваваме способените органи отпред с ДАНС и  КПКОНПИ да дадат неотложен отговор.

Проверка за сходни неприемливи по смисъла на закона (и нямащи нищо общо с етиката и морала) обвързаности е обикновена и се прави с безусловно няколко клика на мишката. Възможно ли е очите на контролиращите да са били необятно затворени с % от преведените средства? Нищо чудно.

Припомняме, че през декември 2021 година Папукчийски бе уволнен от поста шеф на НКЖИ по съмнения за съзнателно приспособяване на търг за 300 млн. лева в интерес на съответни компании, зинали да се облажат от модернизацията на жп правата Перник-Радомир. Как и за какво сходна персона е назначена от премиера Гълъб Донев да управлява превоза в България, също е прелюбопитно.

Дали компанията с изключение на бенефициент е и самобитна пощенска кутия, би трябвало да кажат от Национална агенция за приходите и финансовото разузнаване. Разполагаме с данни, че Папукчийски е в тесни, доверителни връзки с други две основни за системата на БДЖ компании.

Едната е “Гигастрой ”, благосъстоятелност на някогашния шеф на НКЖИ Димитър Гайдаров, за който се счита че е “баща ” на нашия воин във връзка с неприятните практики във влаковия бизнес. Другата е “Трансстрой ” Варна Пламен Станимиров, който е негов някогашен шеф.

През въпросните строително-транспортни мастодонти минавали всички нерегламентирани дарове, или дано да сме по-уважителни, всички материални тласъци, дадени в символ на положителни усеща към Папукчийски. Тези дарове били за да го накарат да огледа с положително око на бъдещите претенденти за публични поръчки, концесии, рамкови контракти и изобщо за всяко перо, от което може да паднат държавни пари.

Според информаторите на bird.bg всеки искащ да приказва по бизнес с ексшефа на НКЖИ трябвало да задели сумата от 1 млн. евро. Без ангажименти и гаранции за резултати, единствено с цел да имат шанса да разменят скъпи и мъдри мисли с всевластния служител.

Давайки си сметка какъв брой голословно звучат изказванията ни, бихме желали да осведомяваме ДАНС, КПКОНПИ, и най-много Главния прокурор на Р България, че нашите източници упорстват двама, посочени от тях жители, да бъдат разпитани и да дадат показания, съпроводени с аудиозаписи, за това по какъв начин са били брутално изнудвани от Папукчийски за пари.

И с цел да сложим въпреки всичко някакъв оптимистичен край на следствието, сме длъжни да похвалим зам.-министър Красимир Папукчийски за това, че фамилията е измежду основните му житейски цели. Съпругата му доктор Надежда Меразчиева (с която по наши данни живеят разделено) пък има лиценз от НКЖИ да дава отговор за дезинфекцията в системата на железопътния превоз.

Сладка активност, в която ежемесечно потъват “цял панер ” държавни пари до момента в който влаковете са все по този начин мръсни и смърдящи, а гарите – запуснати и мрачни. За смут на бедния български народ, броящ стотинки за жп билетче.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР