Надпреварата за Гран При на Италия завърши зад автомобила за

...
Надпреварата за Гран При на Италия завърши зад автомобила за
Коментари Харесай

Стана ясно защо Гран При на Италия завърши зад колата за сигурност

Надпреварата за Гран При на Италия приключи зад автомобила за сигурност, който бе изкаран на пистата поради спрелия край пистата автомобил на Дениъл Рикардо в 48-та от 53 обиколки.

Въпреки че интервенцията по остратняването на болида на австралиеца изглеждаше привидно лесна, тя лиши повече от предстоящото, което докара и до нежелания свършек на надпреварата. Малко повече от час след неговия край от ФИА обясниха за какво надпреварата не бе спряно с червен байрак, с цел да се подсигурява спортен край, а не подобен зад колата за сигурност.

„ Бяха положени всички старания кола №3 да бъде отстранена бързо, с цел да може надпреварата да бъде обновено. Ситуацията обаче се разви, защото маршалите не можах да вкарат колата в неутрална предавка и да я избутат зад мантинелата.

„ Тъй като отстраняването на заплахата е нашият единствен приоритет, а случаят не бе задоволително огромен, с цел да изисква червен байрак, надпреварата звърши зад колата за сигурност, според процедура, координиране сред ФИА и тимовете. Моментът от съревнование, в който колата за сигурност излиза, не оказва въздействие върху продължителността на нейния престои на трасето “, споделиха от ФИА, представено от autosport.com.

Днешното съревнование стана първото от това в Бахрейн през 2019, което финишира зад колата за сигурност. Тогава обаче автомобилът за сигурност бе изкаран при по-малко оставащи обиколки до финала и даже и с червени знамена, надпреварата нямаше да може да бъде обновено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР