Надпреварата от сериите Мастърс в Синсинати носи специално място в

...
Надпреварата от сериите Мастърс в Синсинати носи специално място в
Коментари Харесай

Списъкът в Синсинати: Григор, Джокович, Надал и още 4 мейджър шампиони

Надпреварата от сериите " Мастърс " в Синсинати носи особено място в сърцето на Григор Димитров, тъй като точно там първата ни ракета завоюва първата си купа от сходна категория, надигравайки Ник Кирьос във финала през 2017-та. Българинът нееднократно е доказвал, че щатът Охайо е щастливо място за него, като въпросният шампионат може да извлече най-хубавото от неговия тенис, абстрахирайки се от моментната форма на нашия съотечественик. Точно по тази причина не е никаква изненада, че родният и представител и през този сезон ще се завърна на кортовете в американския град, като за момента го разделят две места от опцията да бъде подложен, само че евентуално въпреки всичко ще попадне измежду 16-те привилегировани играчи.

Това се дължи на събитието, че миналогодишният първенец Александър Зверев към момента е началото на своята рехабилитация, откакто скъса връзките на десния си гален по време на полуфиналите на Ролан Гарос и по всяка възможност няма да има опция да отбрани своя трофей. Новак Джокович пък също към този момент попада в листата с участници, единствено че все още държавното управление на Съединени американски щати има политика да не позволява неимунизирани чужденци на територията на страната си и 21-кратният " мейджър " първенец разчита само на някакво особено изключение, тъй като в противоположен случай ще бъде лишен от праовото да играе по време на американското турне.

Джокович надалеч не е единственият първенец от Шлема, който по проект би трябвало да забележим в Синсинати, защото Рафаел Надал също има предпочитание да се бори за първата си купа в кариерата от въпросното съревнование, а в деяние ще забележим още Даниил Медведев, Доминик Тийм и Марин Чилич, като хърватинът и руснакът са други двама от някогашните спечелили в конкуренцията.

Ето и цялостен лист с участниците в Синсинати:

ATP1000 Cincinnati entry list
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР