Над три килограма и половина недекларирани златни слитъци и кюлчета

...
Над три килограма и половина недекларирани златни слитъци и кюлчета
Коментари Харесай

Откриха над 3,6 кг. злато в джобовете на шофьор на ГКПП Лесово

Над три кг и половина недекларирани златни слитъци и кюлчета откриха митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово " на 26 ноември.

Контрабандната стока е била укрита в джобовете на водач на товарен автомобил на изходящо трасе.

Според предоставените документи в камиона са транспортирани авточасти от Италия за Турция през България. Водачът и вторият водач, турски жители са декларирали, че нямат нищо за обявление с изключение на транспортирания товар.

Камионът е селектиран за митническа инспекция, когато митническите чиновници забелязали съмнително държание на втория водач.

Извършен му е персонален обзор, при който в джобовете на панталона и на връхните му облекла са открити 5 плика, увити с мрачно тиксо и съдържащи 59 слитъци/ленти и кюлчета от жълт метал.

Според експертизата и по оценка на вещо лиценамерените произведения са с общо тегло 3 684,11 гр и са от 24 каратово злато, проба 999,9, на обща стойност 390 414 лв..

Недекларираните златни произведения са конфискувани.

По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Районна прокуратура Ямбол.

Действията по следствието не престават. За сходно закононарушения Наказателния кодекс планува затвор до 5 години или санкция в размер на една пета от цената на предмета на закононарушението.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР