Над милион лева похарчени за мобилни телефони и аксесоариНад 2400

...
Над милион лева похарчени за мобилни телефони и аксесоариНад 2400
Коментари Харесай

Таблети и е-книги най-купувани у нас за лятото

Над милион лв. изхарчени за мобилни телефони и аксесоари

Над 2400 таблета и електронни книги са намерили новите си притежатели в България единствено за три месеца (снимка: CCO Public Domain)

Н овото потомство българи се цифровизира с лекост в ъв всяко отношение. Без значение дали приказваме за средства за връзки, превоз, просвета или изкуство, едни от най-търсените артикули през днешния ден са цифрови, сочи статистика на онлайн аукциона eBay.

Точно преди ваканционния интервал българите са хвърлили огромни суми за таблети и електронни книги – евентуално, с цел да се подсигурят с положително четиво на плажа или на път. Над 2400 таблета и електронни книги са намерили новите си притежатели в България през второто тримесечие

Към листата с електронни джаджи за из път, все по постоянно българите прибавят и дронове. Само за месеците март-май в български ръце са кацнали над 110 дрона. Въпреки високата междинна цена и потребността от специфични умения, дроновете си проправят път на българския пазар.
още по тематиката
Дали тъй като е-скутери към този момент се отдават чартърен и в София, или тъй като е по-изгодно да се пътува през града с тротинетка, известността им пораства стремглаво. През второто тримесечие на 2019 година българите са закупили над 380 електрически скутери.

И защото на странствуване не се потегля без фотоапарат или видеокамера, еBay регистрира, че българите са похарчили над 425 000 лева за обективи и филтри, плюс повече от 88 000 лева за видеокамери. В допълнение, разноските за бинокли и телескопи възлизат на 70 000 лева

Родният пазар постоянно е бил приветливо място за най-новите смарт телефони и по тази причина не е изненада, че в тази категория са най-продаваните джаджи в eBay. Българите са дали общо над 1 млн. лв. за нови смарт телефони и аксесоари. Над 2000 нови смарт часовника също към този момент пътуват из страната.

Интересен феномен е, че се завръща ползата към положителния тон по време на път. Дали в метрото или в самолета българите обичат музиката и са похарчили забележителна сума за портативни аудио системи и слушалки достигаща съвсем 160 000 лева

Макар и малцина – единствено 31, вложенията в съоръжение за виртуална действителност също будят интерес. Явно тази технология се пробва да си проправи път и у нас.

Но софтуерният скок не е единствено за развлечение. Доказват го покупките на 3D принтери. Общо над 370 такива устройства са придобили българите в предходното тримесечие. Много постоянно те се внедряват в научна активност или непосредствено в производството на разнообразни новаторски компании.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР