Над 750 машини са обработвали пътните настилки през тази нощ,

...
Над 750 машини са обработвали пътните настилки през тази нощ,
Коментари Харесай

АПИ: Над 750 машини са обработвали пътните настилки през нощта

Над 750 машини са обработвали пътните настилки през тази нощ, с цел да се обезпечи сигурността на пътешестване при зимни условия. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).

Работата на машините в регионите със снеговалеж продължава като броят им ще се усилва според от интензивността на снеговалежа. Шофьорите би трябвало да потеглят на път с коли, готови за зимни условия. За през днешния ден и на следващия ден Националният институт по метеорология и хидрология дефинира жълт код за рисково време над цялата страна.

Поради снегопочистване сега е лимитирано придвижването на МПС над 12 тона по път I-4 Велико Търново – Севлиево – пътен възел „ Коритна “ на територията на област Ловеч. Поради влошени метеорологични условия е лимитирано придвижването за МПС над 12 тона по път ІІІ-866 Девин – Михалково, както и за камиони с ремаркета и полуремаркета.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите на тежкотоварни транспортни средства и на леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки отдалеченост и напътствията на контролните органи.

Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

При нужда е допустимо да се стопира придвижването за осъществяване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните сектори, с цел да се избегне възникването на пътни произшествия. Областните пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР