През нощта облачността ще е предимно значителна и на места

...
През нощта облачността ще е предимно значителна и на места
Коментари Харесай

Слънце и дъжд ще се редуват през новата седмица

През нощта облачността ще е най-вече забележителна и тук-там в Югозападна България ще превалява временен дъжд. Над Лудогорието облачността ще се раздра и намалее до най-вече ясно време, а до сутринта тук-там в Източна България видимостта ще бъде понижена. Ще духа слаб вятър с източна съставния елемент. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 
Утре облачността ще остане най-вече забележителна и тук-там в западната половина от страната ще превалява дъжд, в обособени региони и ще прегърми. До вечерта преваляванията ще стопират. Почти без превалявания и с повече слънчеви часове ще е на изток. Максималните температури ще бъдат сред 22° и 27°, в София - към 23°.
Над Черноморието облачността ще е раздрана, след обяд - най-вече забележителна и тук-там по южното крайбрежие ще превали кратковременно. Ще духа до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са 17°-20°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините облачността ще е най-вече забележителна  и в масивите от западната половина на страната ще има превалявания от дъжд. В обособени региони и ще прегърми. Привечер преваляванията ще спрат. Ще духа сдържан югоизточен, по високите и открити елементи - до мощен западен вятър Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 11°.
Във вторник ще доминира слънчево време. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от от изток-югоизток. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 23° и 28°.  В сряда над цялата страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Има условия за обилни превалявания. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Температурите едва ще се намалят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР