Първото мъниче вече е на три месецаДвойката белоглави лешояди Белчо

...
Първото мъниче вече е на три месецаДвойката белоглави лешояди Белчо
Коментари Харесай

Бебета - белоглави лешояди се излюпиха в Стара Загора

Първото мъниче към този момент е на три месеца

Двойката белоглави лешояди Белчо и Сание, обитаващи зоологическата градина в Стара Загора, към този момент имат и второ малко. И двете бебета са се излюпили в инкубаторите на Спасителния център за диви животни  „ Зелени Балкани “. 

Първото белоглаво лешоядче се е появило на бял свят преди три месеца, а второто- по Великден.

„ В първите си дни дребното се усещаше извънредно добре. Вече може да се върне при своите родители, които да се грижат за него. 

Първото бебе, което към този момент е на съвсем 3 месеца пък ще бъде взето от Белчо и Сание, и към 20- 30 дни ще е под наблюдаване при нас.



След това ще отиде в Природен парк „ Сините камъни “, където след към година акомодация, ще бъде пуснато на независимост, с предавател, който ще ни демонстрира по какъв начин е и къде се намира “, изясни доктор Руско Петров, шеф на Спасителния център за диви животни.

Д-р Петров напомни, че първото излюпено яйце на двойката белоглави лешояди е и първото бебе лешоядче  изобщо в историята на старозагорския Зоопарк.

Д-р Найден Илинов, началник на зоологическата градина, благодари на чиновниците, които поставят ежедневни грижи за всички животни и посочи, че се планува възстановяване и на изискванията в местообитанието на лешоядите. 
„ Ще създадем промени, които ще бъдат оптимално доближаващи се до природата и естествената среда на типа птици “, съобщи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР