Над 300 екоактивисти от движението Бунт срещу унищожението блокираха центъра

...
Над 300 екоактивисти от движението Бунт срещу унищожението блокираха центъра
Коментари Харесай

Над 300 екоактивисти блокираха центъра на Цюрих

Над 300 екоактивисти от придвижването " Бунт против заличаването " блокираха центъра на град Цюрих, финансовата столица на Швейцария, съобщи Франс прес.

Активистите желаят швейцарското държавно управление да отговори на настояванията им, свързани с битката против климатичните промени.

Снимка: Reuters

Движението прикани своите деятели да се връщат всеки ден по обяд, с цел да сядат на три основни места, които им разрешават да блокират придвижването, в случай че не бъдат чути.

Участниците са на друга възраст, от студенти до пенсионери, и дойдоха от всички краища на Швейцария. Някои от тях са си взели едноседмична отпуска, с цел да могат да вземат участие в митингите всеки ден.

Снимка: Reuters

По обяд деятелите се събраха на дребни групи. Някои от тях разположиха столове, издигнаха плакати с лозунги и извадиха сандвичи. Други легнаха на пътя, завити със наследник найлон, символизиращ задушаваните от отпадъците морета.

Други сложиха напречно на пътя лодка, на която бяха изписани лозунги за незабавната потребност да се подхващат дейности за битка с измененията в климата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР