Над 1660 са чешмите и заведенията в България, където можем

...
Над 1660 са чешмите и заведенията в България, където можем
Коментари Харесай

Водата на София е в чешмите, не – в пластмасовите бутилки


Над 1660 са чешмите и заведенията в България, където можем гратис да намерим питейна вода. Това демонстрира , която са основали от организацията Zero Waste Sofia.

 " Чешмичките в София са над 200, появяват се и нови, само че за жалост виждам, че старите не се поддържат. Има чешми, които целогодишно остават зазимени ", означи при гостуването си в Радио София Симона Стилиянова ( ►) .

Според статистиката в парковете и градините на София има 57 функциониращи чешми.

На платформата с " Чешмите в България " може да се отбележат координатите на съответна чешмичка, както и дали тя (не) работи. Сигнали за проблематични уреди доближават непосредствено до Столичната община.


По тематиката се включи и Бойко Благоев ( ) , който със лични средства възвърне една от чешмите в горната част на Борисовата градина (до регион " Изгрев " ) в памет на неговата майка Лидия. Възнамерява да възвърне още една.

За първата с другари е събрал средства, само че това не се прави единствено с пари.

Отнело му е две години .

" Притеснявах се дали тя ще се пази. Ползват я. Полезна е. Хубаво е, че доста хора по-късно ми писаха по какъв начин могат да оказват помощ за възобновяване на друга чешма в София. Има предпочитание да живеем в по-хубав град ", уточни Благоев.

По думите му в другите случаи компликацията да проработи чешма зависи от механически пречки, от това – кой заплаща водата, или не се знае кой дава отговор за съответното оборудване.

" Грехота е в град с такива водни запаси да се раздават пластмасови бутилки ", добави Благоев.

Чуйте целия диалог на Божидар Янев.

По обявата работи: Георги Нейков
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР