Над 1300 души бяха евакуирани заради поредния горски пожар в

...
Над 1300 души бяха евакуирани заради поредния горски пожар в
Коментари Харесай

Над 1300 души бяха евакуирани в Испания заради горски пожар

Над 1300 души бяха евакуирани поради следващия горски пожар в провинция Сарагоса

Над 1000 бяха изведени от рискова зона в региона на Аликанте, където също бушуват пламъци. Стотици пожарникари се борят с огнища и в други райони, оповестява.

Хора от 8 обитаеми места бяха принудени да изоставен домовете си поради близостта на огъня в провинция Сарагоса. 50 километра е периметърът на пожара, който пламна в събота в Аньон де Монкайо и има три дейни огнища. Едното е наоколо до естествен парк Монкайо, в случай че стигне до това пространство ще придобие пагубни мащаби, предизвести Хавиер Ламбан - районният министър председател на региона Арагон.

Същевременно Ламбан прикани популацията да резервира успокоение и да се довери на експертите. Около триста пожарникари се борят против стихията, обхванала към 8 хиляди хектара. На помощ дойдоха и огнеборци от други испански райони.

Работата им е мощно затруднена и от неподходящите метеорологични условия.

Силният изсъхнал вятър и високите температури усложняват потушаването и на пожара в провинция Аликанте. 3500 хектара към този момент са изпепелени от огъня там. 250 пожарникари вземат участие в гасенето, а също 140 души от военния контингент за изключителни обстановки.

Около 3400 хектара са в пламъци в северната област Галисия, където продължава битката с шест горски пожара.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР