Началото на масовата ваксинация в РЗИ-Пловдив претърпя частичен провал. Желаещите

...
Началото на масовата ваксинация в РЗИ-Пловдив претърпя частичен провал. Желаещите
Коментари Харесай

Лоша организация обезсмисли графиците за ваксинация

Началото на всеобщата имунизация в РЗИ-Пловдив претърпя непълен неуспех. Желаещите да си слагат ваксини се редят на опашки, за които няма ред, заяви БНР.
Към 11:30 хора, пристигнали за имунизиране с посочен от РЗИ час 8:30, още не са минали през имунизационните кабинети.

Пред едно от пространствата за имунизация са струпаха над 30 души, проветряване на въздуха на процедура няма, а противоепидемичните ограничения не се съблюдават.

" Ако някой от записаните за имунизация навръх 19-ти февруари не може да бъде имунизиран на същия ден, може да го направи и в идващите дни. Мястото му в описите и дозата от имунизацията, предопределена за него не се губят ", съобщи заместник-директорът на РЗИ доктор Аргир Аргиров.

В рамките на днешния ден в Пловдивска област би трябвало да бъдат имунизирани 1000 души. Това става, откакто Здравното министерство изпрати предписание към районните здравни инспекции в страната.

Целта е 10 000 души да си слагат първа доза, с което да се форсира темпът на имунизация.

За днешната акция ще бъде употребен препарата на компанията „ АстраЗенека “, чийто реимунизационен интервал е до 75 дни.

Част от имунизациите ще бъдат поети от фамилните лекари. Ваксини ще се слагат в ДКЦ-та и в постройката на РЗИ. Очаква се да бъдат ваксинирани и членовете на двете Районни изборни комисии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР