Началници на клиники и отделения в УМБАЛСМ Пирогов са изпратили

...
Началници на клиники и отделения в УМБАЛСМ Пирогов са изпратили
Коментари Харесай

Началници на клиники в "Пирогов" се обявиха в защита на отстранения шеф на болницата


Началници на клиники и отделения в УМБАЛСМ " Пирогов " са изпратили намерено писмо до премиера Кирил Петков и министъра на опазването на здравето Асена Сербезова по отношение на вчерашното решение на здравния министър да освободи от служба шефа на най-голямата болница в страната проф. доктор Иван Поромански. Цялото писмо беше публикувано до медиите от пресцентъра на болница " Пирогов ".

Началниците на клиники и отделения в лечебното заведение смятат, че аргументите за неговото премахване са голословни и официални. Те считат, че зад цитираната причина за освобождение - влошеното финансово положение на болничното заведение, стоят голям брой и сложни аргументи, свързани с години наред отлагани проблеми и несъответстващо ръководство.

Казват, че в случай че не бъдат чути причините им и не бъде зачетено мнението им, както и настояването за възобновяване на шефа, са подготвени на обективен митинг.

Според тях цитираните „ нарушавания “ не кореспондират с ръководството на проф. Поромански, защото касаят събития от времето, в което той не е вземал решения и не е бил част от управлението.

От " Пирогов " молят министъра на опазването на здравето Асена Сербезова да преразгледа освобождението на проф. Поромански и в качеството си на принципал, който носи отговорност за лечебното заведение, да почете позицията на личния състав, се показва още в писмото.

Пред bTV проф. Поромански съобщи, че изказванието, че болничното заведение има 66 млн. лева задължения е безусловно погрешно “.

Мотивите за отстраняването му са, че с приоритет е плащал по подписани от него контракти за снабдители, старите от предходното управление е пренебрегвал, а по тях текат лихви и неустойки. Поромански отхвърли това да е правилно.

„ Спрял съм задължения, които са от остарялото управление във връзка с строителство, тъй като не е свършена работата “, сподели някогашният началник на " Пирогов ".

„ Такъв пестник забиха на „ Пирогов “ и огромните лечебни заведения, които поеха COVID-19, че просто не мога да схвана за какво. Най-много кревати – 280, имаше в „ Пирогов “, от които 80 заболели бяха интубирани. Реално не са ни дали нищо в допълнение. Ето ви още 6 милиона лв.. С две думи 10 милиона лв. по-малко, дадени от страната спрямо предходната година, а ние сме съумели да се оправим като сме нараснали задълженията единствено с 2 милиона лв.. Това е неприятното ръководство “, сподели още Поромански.

Пълния текст на писмото можете да видите тук:




За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР