Началникът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов заяви, че

...
Началникът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов заяви, че
Коментари Харесай

Началникът на украинското разузнаване: Херсон може да бъде освободен преди края на ноември

Началникът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов съобщи, че интервенцията по освобождението на Херсон може да завърши преди края на ноември , цитира думите му Руската работа на Би Би Си

В изявление за американското издание The Drive той сподели още, че в този момент в града са основани " най-обучените и боеспособни " съветски елементи, множеството от които парашутисти, както и специфични елементи и морска пехота.

Буданов даде в детайли изявление за плана The War Zone, в което апропо оцени броя на боеспособните съветски военни в Херсонска област на 40 000 души.

В отговор на догатката на публицистите, че предстоят кървави борби за Херсон, Буданов сподели: " Опитваме се да избегнем това, доколкото можем, само че няма да можем да го създадем без пердах ".

Началникът на Главното ръководство на военното разузнаване на Украйна беше запитан дали въоръжените сили на Украйна възнамеряват да обкръжат града и да изолират разположените там войски, на което той отговори: " Точно това се опитваме да създадем. Но те се изправят против нас в покрайнините и има борби всеки ден. "

Според Буданов Русия е мобилизирала към 220 000 души, а в съветската формация в Украйна работят 170 000 военнослужещи.

Руската войска може да взриви пътя, който минава около язовира покрай водноелектрическата централа Каховская, тъй че украинската техника да не може да премине през него, както и шлюзове на язовира, което ще докара до " отчасти разрушение на оборудването ". (Украйна по-рано сподели, че съветската войска е минирала водноелектрическата централа в Каховка и че тя може да бъде взривена, което ще наводни големи територии надолу по Днепър. Руските управляващи настояват, че Украйна крои проекти да взриви язовира.)

Ръководителят на военното разузнаване разяснява опасността от нахлуване против западните региони на Украйна от територията на Беларус. Той сподели, че Москва " мечтае да прекъсне линиите за доставка " на западни оръжия през Западна Украйна, само че съветската формация в Беларус съгласно него е единствено към 4300 бойци, като към 80% от тях са новомобилизирани. Буданов към този момент не смята вероятността от такава офанзива за висока, само че отбелязва, че обстановката може да се промени, в случай че Русия загуби Херсон.

Той сподели, че Украйна ще си върне контрола над Крим с военни средства и това може да стане през идната година.

Според него през идната година Русия може да употребява против Украйна иранските балистични ракети с дребен обхват " Фатих-110 " и " Золфагар ". Наскоро в медиите се появиха изявления, че Москва се пробва да получи такова оръжие от Иран. Русия продължава публично да отхвърля приемането на ирански оръжия, макар че има задоволително доказателства за потребление на дронове камикадзе " Шахид " против Украйна. Буданов счита за сериозна опасността от иранските балистични ракети, защото " те за разлика от съветските се отличават с много висока акуратност, доста висока скорост и тези качества са потвърдени в бойни условия ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР