Началникът на администрацията на новия украински президент Володимир Зеленски -

...
Началникът на администрацията на новия украински президент Володимир Зеленски -
Коментари Харесай

Зеленски обеща на Русия политика на моркова и тоягата

Началникът на администрацията на новия украински президент Володимир Зеленски - Андрей Богдан, описа в ефира на телевизия " 112 Украина " за повода за апела на Украйна към Съединени американски щати да затегнат глобите против Русия .

По думите му това е отговор на " мълчанието " на Москва по препоръчаните начинания, по-специално във връзка с договарянията за освобождението на арестуваните украински моряци след случая в Керченския пролив на 25 ноември 2018 година

В тази връзка Богдан отбелязал, че Украйна при ръководството на Зеленски ще се придържа към политиката на " моркова и тоягата " във връзка с Русия .

В Киев са подготвени да организират срещи, да беседват и спокойно да разрешат спора, само че Москва към момента не била съгласна с това.

" И несъмнено, би трябвало да вървим и по другия път - на тоягата. Да желаяме от интернационалната общественост да окаже напън върху държавното управление на Русия , тъй че те въпреки всичко да вземат избрани решения. Те вършат крачка към нас ", добави началникът на президентската администрация.

По време на встъпването си в служба Зеленски съобщи, че е подготвен за разговор за разрешаване на обстановката в Донбас и първата стъпка към неговото начало ще бъде връщането на арестуваните.

От своя страна съветският външен министър Сергей Лавров означи, че би било по-правилно украинският президент да стартира диалог за Минските съглашения и по-конкретно с наредбата за продан на арестувани на правилото " всички за всички ".

В Москва след встъпването в служба на Зеленски също по този начин подчертаха, че чакат сигнали и нови стъпки от определения президент за разрешаване на спора в Югоизточна Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР