Наблюдава се ясно изразена тенденция за повишаване на цените в

...
Наблюдава се ясно изразена тенденция за повишаване на цените в
Коментари Харесай

Кои са най-търсените прегледи и медицински услуги от българите през тази година

Наблюдава се ясно изразена наклонност за повишение на цените в бранша, научаваме още от изследване на Omed.bg

 
--> Дамите сред 35 и 44 години поставят най-вече грижи за здравето си у нас При мъжете грижата за здравето постоянно стартира едвам след 50-те години Има ясна трендове за повишение на цените в бранша, което кара от ден на ден българи да търсят по-достъпни здравни услуги
 

Ядрено – магнитният резонанс (ЯМР), разкрасителните процедури и пластичната хирургия са измежду най – търсените медицински услуги у нас през тази година. Това демонстрира статистика на  – единствения български портал за здравни услуги, който съществува към този момент осем години и през днешния ден предлага предложения с до 75% отстъпка от доста от водещите български лечебни заведения, лаборатории и здравни центрове.

През последната година една от най – ясните трендове в бранш здраве, както и в редица други сегменти на стопанската система, е повишението на цените. Някои лечебни заведения трансформират ценоразписите си повече от веднъж през последните 12 месеца. Това кара доста хора да търсят с изключение на безплатните прегледи и такива с отстъпки. Забавят се доставки на консумативи като да вземем за пример импланти, а огромна част от апаратурата в лечебните заведения е и огромен потребител на електрическа енергия, което се отразява на цените. От друга страна се вижда и нараснало търсене на рехабилитационни центрове и експерти. Множество търсения се следят и след прекаран коронавирус.

Данните на платформата сочат, че дамите сред 35 и 44 години поставят най-вече грижи за здравето си. Освен безплатните лабораторни проучвания и прегледи, които се поставят по здравна каса, те все – по постоянно прибягват до спомагателни платени прегледи и проучвания. Най – търсени от тях са хормонални проучвания, обзор на щитовидна жлеза, УНГ прегледи, скенери, ЯМР и АГ прегледи.

При мъжете статистиката регистрира, че грижата за здравето им стартира едвам след 50 – те години, което е тревожна наклонност, тъй като при съществуването на избрани болести, тогава може към този момент да се окаже късно за лекуването им. Най – засилено при мощния пол е търсенето на ЯМР, скенери, а все по- постоянно и на козметични, разкрасителни процедури и пластична хирургия.

Любопитно е също, че при мъжете се вижда нараснало търсене на пакетни услуги. Често те питат за цялостни прегледи, при които да се направи всичко с едно вървене в клиника – прегледи и лабораторни проучвания. Това също е особено за мъже, които прекрачват 40-те и не са се грижили за здравето си с постоянна профилактика преди този момент.

„ Често нашите клиенти – мъже не са наясно, че здравната каса предлага прегледи и проучвания, които са безвъзмездни. Което ни приказва, че е прекратена връзката с персоналните лекари “ – показва Христо Петков, създател на Omed.bg. От платформата регистрират също, че в по-малките обитаеми места изостава както профилактиката, по този начин и стоматологичната грижа. По обитаеми места, класацията води  София с 30% от употребяващите платформата, следвана от Варна с 6%, Пловдив с 5.4% и Бургас, Стара Загора, Русе, Плевен, Перник и други градове.

Интересен факт е, че все по-често има запитвания от чужденци и българи, които живеят и работят в чужбина. Те нормално съчетават почивката с правене на здравна профилактика или пластична хирургия. Това се дължи освен на по – наличните цени и качествените услуги у нас, а и на по- лесния достъпът в България до доболнична помощ – прегледи и лабораторни проучвания.

„ За близо 10 години над 240 хиляди клиенти на Оmed.bg са получили здравна помощ под формата на профилактични прегледи, лабораторни проучвания и други услуги, а хиляди фамилии са икономисали не дребни суми “ – прибавя още Христо Петков – „ Можем да кажем, че с помощта на уеб страницата, едно от най – търсените проучвания в последно време – ЯМР – стана доста по налично и се употребява все по-често. Предлагаме услуги в съвсем всички обитаеми места в страната, само че най – огромно търсене се следи в огромните градове, където хората вършат и спомагателни прегледи и проучвания отвън платените от здравна каса. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР