Наближаваме една година, която беше доста интересна за теб. Как

...
Наближаваме една година, която беше доста интересна за теб. Как
Коментари Харесай

Гришо: Този турнир е труден, но мога да стигна далеч

Наближаваме една година, която беше много забавна за теб. Как би описал сезона си?
- Не беше зле. Започнах мощно, средата на годината беше малко странна, само че към края на сезона още веднъж започнах да намирам своя темп, което беше нещо доста положително за мен. Ако би трябвало да бъда почтен, усещам се ужасно преди последните шампионати. Тялото ми е добре, не съм прекомерно изтощен, а също така съм на положително равнище в психически проект. Надявам се да продължа по същия метод. Хубаво е и да видя, че във от ден на ден шампионати почитателите се завръщат по трибуните, защото те вършат мачовете по-вълнуващи.

Преди няколко седмици стигна до полуфиналите в Индиън Уелс. Колко сериозна крачка напред бе това за теб във връзка с равнището на играта и самочувствието ти?
- Този резултат е извънредно значим за мен в доста връзки. Тук не ставаше въпрос най-много за самочувствие, а по-скоро за това, че желаех да видя в какво положение е тялото ми. Напоследък упражнявам в действителност доста, което обаче не постоянно е гаранция за това, че ще имаш триумфи. За благополучие, съумях да управлявам играта в множеството от мачовете си и придвижването ми по корта беше положително. Изиграх два следващи полуфинала и съм доста благополучен, че физически съм добре. Това ми оказа помощ да схвана и върху какво ще е нужно да работя по време на паузата преди другия сезон.

Турнирът в Париж е място, на което водещите тенисисти влизат в борба за Финалите на ATP. Ти самият си бил в тази обстановка. Кой теб би трябвало да следим тази седмица в битката за Торино?
- Има много играчи, които към момента имат късмет да стигнат до Торино. Бих споделил, че би трябвало да отделяме внимание на Хуркач. Много ми харесва играта му. Същото важи и за Камерън Нори. Трябва да спомене също Синер и Оже-Алиасим. Както казахте, бил съм в тази обстановка и знам какво е възприятието. Хубаво е, че тази конспирация към момента я има в последните шампионати. Това е добре освен за почитателите, само че и за самите играчи, защото това ще ги държи нащрек и няма да си разрешат разпределяне.

Ти си измежду играчите, които са печелили финалния шампионат. Трудно ли е да запазиш силата си за подобен значим шампионат с допустимо най-тежките съперници в самия завършек на сезона?
- Когато стигнеш до този шампионат, вълнението е голямо. Доколкото си припомням, съумях да печеля седмата квота за финалите. Бях изтощен, само че не доста. Когато отидох в залата, незабавно се настроих за тенис. Започнах да се усещам удобно. Това ми оказа помощ да разпределя силите си по-добре. Освен това самото наличие там е голяма премия за това, което си направил през сезона. Преминаваш през толкоз доста възходи и падения и внезапно получаваш толкоз огромна опция.

При последното си присъединяване на Мастърс шампионата в Париж игра полуфинал. Това кара ли те да се чувстваш убеден, че още веднъж можеш да достигнеш до заключителните етапи в Берси?
- Условията тук ми харесват и играх добре в прeдходните си участия. Записвал съм разнообразни резултати. Този шампионат постоянно е сложен, защото, както споделих, всеки от участниците се бори за нещо. Мина доста време от последния път, в който усещах, че съм кандидат за купата в някой шампионат, само че в този момент още веднъж започнах да чувствам, че съм кадърен да стигна надалеч в най-големите съревнования. Мисля, че в случай че остана здрав и се съсредоточа върху личното си показване, тази седмица иска ми се случат хубави неща.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР