На въпроса Защо според вас, бившият главен прокурор Сотир Цацаров

...
На въпроса Защо според вас, бившият главен прокурор Сотир Цацаров
Коментари Харесай

Над 50% не вярват, че ще има ефективно разследване на Пеевски след санкциите

На въпроса " Защо съгласно вас, някогашният основен прокурор Сотир Цацаров и актуалният Иван Гешев, не са разследвали Делян Пеевски за корупция " - 53 % дават отговор " тъй като под някаква форма са подвластни от него ", а за 25 % обяснението е, че те са били " назначени " с помощта на неговото лоби във Висшия правосъден съвет (ВСС). Едва 5 % считат, че не е " имало аргументи да бъде разследван ", останалите не могат да преценяват.

Това демонстрират данните от изследване на Talk Online Panels, представително за онлайн популацията на България с извадка 1006 респондента и способ на регистрация - онлайн анкета. Изследването е по поръчка на " Дневник " и е извършено в интервала 22 - 25 юни (почти 3 седмици след оповестените от Съединени американски щати наказания за българи по " Магнитски " поради корупция).

От отговорите се схваща, че за множеството българи е ясно какъв брой мощни са обвързаностите сред някогашната изпълнителна власт, някогашния народен представител от Движение за права и свободи и прокуратурата и че това са част от аргументите за неналичието на инспекции и дейности. Затова и упованията за промени в тези сфери са съществени.

Над 50 % например не считат че изобщо ще има дейно следствие на Пеевски и в този момент след глобите " Магнитски " (вижте графиката надолу), а за 41 % единствено ще симулират следствие, тъй като " не престават под някаква форма да са подвластни от него ". 12 % дават отговор, че

По равно (по 15%) са тези, които са оптимисти, че основният прокурор Иван Гешев и шефът на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Сотир Цацаров към този момент нямат различен избор и ще би трябвало да стартират ефикасна и самостоятелна инспекция против някогашния народен представител и тези, съгласно които дали такава ще има ще зависи от резултатите от изборите.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР