На Цветница в Банско започва обещаното в началото на седмицата

...
На Цветница в Банско започва обещаното в началото на седмицата
Коментари Харесай

В Банско започва масово тестване на населението

На Цветница в Банско стартира обещаното при започване на седмицата от премиера Бойко Борисов всеобщо тестване на популацията. Изследването би трябвало да откри дали има построен групов имунитет против ковид, откакто градът беше подложен под 14-дневна цялостна карантина. Ще бъдат изследвани два пъти повече поданици в курорта, а още 2000 бързи теста са обезпечени от донор.

Националният действен щаб е уведомил общинското управление, че тестванията към този момент са доставени и cима подготвеност проучването да стартира, удостовери кметът Иван Кадев.

По напътствията на Районната здравна ревизия са направени описи с хората, които са обхванати в огромното тестване. Първо ще бъдат изследвани чиновниците на полицията, които по-късно поемат отговорността към спазването на ограничаващите ограничения по време на празника. В груповите групи за тестване са лекарите, екипите на незабавна помощ, работещите на първа линия от общинската администрация, хотелите, заведенията, планинските спасители, учителите:

Ще има опция да бъдат тествани и хора от другите обитаеми места в общината. Освен предоставените от националния действен щаб, 2000 бързи теста бяха дарени на община Банско от народния представител Делян Пеевски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР