На церемония на 8 декември предприятието за автоматични прекъсвачи Шнайдер

...
На церемония на 8 декември предприятието за автоматични прекъсвачи Шнайдер
Коментари Харесай

Умната фабрика на Schneider Electric стана „Фабрика на годината“

На гала на 8 декември предприятието за автоматизирани прекъсвачи „ Шнайдер Електрик България “ в Пловдив завоюва първото място в състезанието „ Фабрика на годината. Той е проведен от „ Капитал “ в партньорство с Община Пловдив и Trakia Tech. Крайният победител всред шестте финалисти беше определен от без значение жури, като пловдивското дружество ще носи купата до идващото издание на състезанието през 2023 година

„ За „ Шнайдер Електрик България “ оценката „ Фабрика на годината “ е изключителна чест – за завода в Пловдив и за сътрудниците в София, с които работихме неуморно тази година, с цел да доставяме резистентност в няколко посоки – технологии, нововъведения и енергийна успеваемост. Хората в екипите ни са оня важен запас, който продължаваме да развиваме и който има водеща роля в Индустрия 4.0. “, показа на церемонията шефът на Умната фабрика Мартин Йорданов. „ За нас тази премия е следващото удостоверение, че развивайки хората, развиваме нововъведенията и бизнеса стабилно “, добавя още той.
-->
Още през 2019 година заводът на Schneider Electric в България получава Smart Factory документ – най-високия вътрешен стандарт на групата за индустриално произвеждане, автоматизация и дейно ръководство на процесите. Над 70% от процесите в него са напълно автоматизирани, а екипът не стопира внедряването на нови технологии. В момента заводът има личен състав от към 800 души, а административният състав е не повече от 7%.

Един от плановете, които „ Шнайдер Електрик България “ показа по време на състезанието, е за самообучаващ се надзор върху качеството на заварките за прекъсвачи Debora. На основни места за производството са конфигурирани към 20 самообучаващи се камери, които разпознават възможни недостатъци. За надзор на качеството се ползват решения въз основата на технологията „ надълбоко образование “ (deep learning). Машинното самообразование се употребява и за планирана поддръжка, а това може да спести обилни разноски.

Дигиталните принадлежности, които Умната фабрика в Пловдив ползва, са световни, като немалка част от разработките са основани точно в България. Това е и един от главните индикатори за високото професионално ниво на целия екип в завода в Пловдив. На хората от него са предоставени отлични благоприятни условия за професионално развиване.

Тази година Schneider Electric разгласи началото на капиталов план за развиването на Умната фабрика за разширение на постройката на завода с 3000 кв. м и увеличение на индустриалните мощности. Предстои основаването на три нови индустриални линии за автоматизирани прекъсвачи, с които общият размер на продукцията на компанията у нас ще нарасне с близо 30%. Като част от плана ще бъде построена и първата в България новаторска система за геотермална сила. Макар че и сега компанията употребява природен газ единствено по няколко месеца през зимата, инсталацията ще я направи напълно самостоятелна от горивото и ще понижи въглеродния отпечатък от активността ѝ. Разширението на производството е в отговор на по-голямото търсене и нараствания размер на поръчките към българското дружество. Към сегашния миг в завода на Schneider Electric в Пловдив се създават над 40 милиона автоматизирани прекъсвача годишно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР