На тази дата най-после Русия покорява България. Има четири години

...
На тази дата най-после Русия покорява България. Има четири години
Коментари Харесай

Георги Лозанов: На 9-ти септември Русия триумфално покорява България

„ На тази дата най-сетне Русия покорява България. Има четири години в българската история, в които се образуват връзките сред България и Русия. Нека да не забравяме, че Русия е единствената от Великите сили, която демонстрира дълготраен и тираничен интерес към България. По географски и по културни аргументи. И в случай че гледате по какъв начин се държи сега посланикът на Русия, ще видите, че се държи собственически ”. Това разяснява Георги Лозанов, културолог, специалист по медии и публицистика, в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Културологът сподели, че през 1878 година фактически Русия оказва помощ за Освобождението на България и има значима роля. „ Това е сполучлив опит България да бъде преместена от една сфера на въздействие към друга сфера на въздействие. След това идва Съединението. То е същинското отделяне на България от Русия. Започва сръбско-българката война. За благополучие, България побеждава и по този метод съумява да се откъсне от Русия и да стане самостоятелна страна ”.

„ На 9-ти септември Русия триумфално, като Съюз на съветските социалистически републики, покорява България. На 10 ноември 1989 година, сходно на Съединението, за повторно България стартира да се измъква и има късмет да се измъкне. Към днешна дата, дали се измъкнахме или не, ще забележим на изборите. Една от аргументите да сме разединени, е другата степен на подготвеност. А е хубаво във връзка с значимите исторически събития, хората които гласоподават, да имат подготвеност. Да знаят какво се е случило ”, приключи Георги Лозанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР