На търга на аукционната къща Barrett Jackson се продаде първото

...
На търга на аукционната къща Barrett Jackson се продаде първото
Коментари Харесай

Първият екземпляр на възродения Hummer бе продаден за... 2.5 милиона долара

На търга на аукционната къща Barrett Jackson се продаде първото индустриално копие на новия електрически пикап на GMC, който бе пуснат под възроденото име Hummer. Колата се продаде за 2.5 милиона $. Ще напомним, че GMC Hummer EV беше показан през есента на 2020 година, а серийното произвеждане на модела започва в края на същата година в Детройт. Пикапът, в тази си първа специфична версия Edition 1, е оборудван с електрически тракт с мощ над 1 000 к.с. и акумулатори, които разрешават изминаването на над 550 километра без презареждане. Благодарение на електрическата скица пикапът получи редица необикновени функционалности.

Например, GMC Hummer EV има специфичен режим Crabwalk, при който и четирите колела се завъртат в една и съща посока под еднакъв ъгъл, тъй че пикапът може да се движи по диагонал в тесни зони отвън пътя. Освен това за автомобила е очакван режим Extract, който може да усили просветът от земята с 15 сантиметра. Колата е оборудвана и с 18 камери, които непрекъснато сканират повърхността. Първият образец се продаде на търг за колосалната сума от 2.5 милиона $, повече от 20 пъти над фабричната цена на GMC Hummer EV - 112 600 $.

В същото време всички останали коли в стартовата специфична версия на Edition 1 също към този момент са изчерпани - колите бяха разпродадени към един час след началото на формалните продажби. В събота, 3 април, ще бъде премиерата на друга версия на Hummer EV. Той ще се разграничава от пикапа единствено в затворената задница на каросерията, където вместо товарната платформа ще има спомагателен трети ред седалки. Очаква се интериорът на SUV-то да бъде изработен в същия жанр като интериора на пикапа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР