На свирепо семейно дерби за това кой да бъде кмет

...
На свирепо семейно дерби за това кой да бъде кмет
Коментари Харесай

Помните ли милионера Димитър Барбуков? Напира за кмет срещу бившата си жена и баща й

На свирепо фамилно дерби за това кой да бъде кмет ще станат очевидци в идващите седмици жителите на Земен. За градоначалник на дребното градче в Западна България и един от съставните общински центрове на Област Перник ще се борят един против различен строителният бизнесмен Димитър Барбуков, някогашната му жена Весела и нейният татко Димитър Сотиров, който е закрепостен кмет от далечната 1999 година

Дългогодишното ръководство на 75-годишния Димитър Сотиров, прочут с прозвището Калинката измежду жителите на Земен, е съществено застрашено от личната му щерка Весела, с която градоначалникът е в обтегнати връзки от известно време. Бившата брачна половинка на известния строителен бизнесмен Димитър Барбуков също ще взе участие в локалните избори, като по всяка възможност нейната кандидатура за кмет на Земен ще бъде подкрепена от „ ИТН “ и „ Възраждане “.

Весела Барбукова, която към този момент носи семейството Сотирова, е твърдо решена да катурне баща си от кметския стол и да се настани в него, а припламналата фамилна война в Земен е сложила в патова обстановка локалната конструкция на ГЕРБ.

Оттам към момента не са връчили пълномощното на Димитър Сотиров, с което той да се яви на изборите като претендент от партията на Бойко Борисов. В Земен настойчиво се мълви, че в локалната конструкция на ГЕРБ умуват дали пък да не застанат зад Весела за сметка на нейния татко, защото в лицето на нахаканата бизнес дама виждат действителен късмет към Земен да потекат милиони левове по европейски стратегии за развиването на селските региони.

Смята се, че в случай че Димитър Сотиров – Калинката победи на идните избори и стане кмет за 7-и следващ път, то Земен мъчно ще съумее да притегли пари от Европа – против кмета към момента се води дело за отклонени над 500 000 лева, обезпечени по програмата САПАРД през далечната 2009 година за подсилване на пътния сектор до Земенския манастир, което стои на трупчета в Софийската градска прокуратура.

Димитър Сотиров – Калинката беше разследван и за други злоупотреби с европейски средства на обща стойност над 4 млн. лева, само че до покачване на обвиняване не се стигна. За да не попадне на прицела на ОЛАФ, още преди година и половина несменяемият кмет на Земен изтегли заем от името на общината, с който отчасти погаси отклонените суми с парични преводи към Министерството на районното развиване и благоустройство.

Реклама

„ Заради фамилната борба сред татко и щерка може да се стигне до разцепление в обединението ГЕРБ-СДС. Ако партията на Бойко поддържа Весела за кмет на Земен, то съдружните сътрудници от Съюз на демократичните сили ще застанат зад Калинката – въпреки всичко той е измежду създателите на Съюз на демократичните сили в Пернишка област “, одумват пикантния властови сюжет жителите на Земен.

В дребната община подмятат, че спорът сред Димитър Сотиров и щерка му е припламнал поради трайното въодушевление на 75-годишния кмет по 30-годишна служителка от локалната администрация.

Някои дори цинично подмятат, че упоритостта на Весела за кмет на Земен е обвързвана единствено с едно деяние – да уволни незабавно приятелката на татко си, която го „ направила за смях на остарели години “. Щерката даже се тормозила татко й да не получи инфаркт в обятията на младата си държанка, защото в общината се шушукало, че с цел да е на равнище, кмета постоянно взимал виагра.

И с цел да бъде обстановката невиждана – за кмет на Земен ще се кандидатира и предприемачът Димитър Барбуков, който повече от 20 години беше женен за Весела, преди двамата изненадващо да се разведат през 2015 година Строителният предприемач, сдобил се с нежелана известност още през 90-те години на предишния век поради низ от проблеми с издигнати от него здания, също ще се бори за кмет на Земен, като неговата кандидатура ще бъде издигната или от локалната конструкция на Българска социалистическа партия, или от предприемчив комитет.

В фамилната война за власт в Земен все па няма да се включат двете дъщери на Димитър Барбуков от разтурения му брак с Весела. Дамите не са адресно регистрирани в дребното градче край Перник, а тази пролет изрично отказали на майка си да бъдат въвличани в този сюжет посредством вписването им като непрекъснати поданици на общината.

Задаващата се борба сред някогашните съпрузи Барбукови и тъста Димитър Сотиров за кмет на Земен породи мълва, че строителят на новото време е решил да изтъргува кметския стол с нова делба на тогавашното общо фамилно благосъстояние.

Твърди се, че Барбуков има искания към 4 противоречиви жилището с обща застроена повърхност от над 1200 кв. м в издигнатата преди повече от 10 години жилищна кооперация „ Анастасия “, които след развода минали посредством документни врътки във притежание на някогашната му брачна половинка Весела.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР