На среща на акционерите на Tesla в четвъртък инвеститорите попитаха

...
На среща на акционерите на Tesla в четвъртък инвеститорите попитаха
Коментари Харесай

Мъск прогнозира умерена 18-месечна рецесия

На среща на акционерите на Tesla в четвъртък вложителите попитаха изпълнителния шеф Илон Мъск по какъв начин компанията възнамерява да харчи парите си през идващите години, както и какви са неговите световни стопански вероятности.

Милиардерът се пошегува, че да се вършат макроикономически предсказания е рецепта за злополука.

Въпреки това, имайки поради, че пикът на инфлацията е минал, той предвижда относително умерена криза, която ще продължи 18 месеца, написа CNBC.

Главният изпълнителен шеф базира икономическия си разбор на цените на стоките, които Tesla би трябвало да заплати за материали, нужни за производството на електрически транспортни средства.

Имаме визия за това накъде отиват цените, защото, когато произвеждаш милиони коли, би трябвало да купуваш материали за доста месеци напред, когато ще са нужни, сподели той.

През второто тримесечие на 2022 година войната на Русия против Украйна и продължаващата COVID-пандемия в Китай попречиха фабриката на Tesla в Шанхай и утежниха проблемите по веригата за доставки, дефицита на части и проблемите с работната мощ в цялата автомобилна промишленост.

През идващите години Мъск има намерение главно да увеличи своите финансови разноски и разноските за научноизследователска и развойна активност „ толкоз бързо, колкото можем, без да ги губим “. Той добави, че „ един тип назад изкупуване на акции е допустимо “, според от това по какъв начин наподобява бъдещият паричен поток на Tesla.

Производство на 20 милиона коли за година в 12 заводи до 2030 година

Tesla възнамерява да създава 20 милиона коли годишно до 2030 година Тази амбициозна цел Мъск ще реализира благодарение на 12 заводи - всяка една от тях ще създава по 1.5-2 милиона машини на година.

В момента Tesla ръководи фабрики за сглобяване на коли в Шанхай, Фремонт, (Калифорния), Остин (Тексас) и край Берлин в Германия. Освен това създава акумулатори във фабрика в Спаркс, Невада, която ръководи взаимно с Panasonic.

Tesla неотдавна създаде своя 3-милионен автомобил, сподели Мъск в четвъртък. Той се надява да разгласи ново местонахождение на фабриката по-късно тази година.

По време на събранието на акционерите основният изпълнителен шеф повтори обещанията, които е давал в предишното, в това число че Tesla се доближава към задачата за „ разрешаване на автономността “ и снабдяване на самоуправляващо се транспортно средство, способно да работи без водач зад кормилото.

Той зарадва акционерите, като изиска тяхното мнение къде да се сътвори идната фабрика на Tesla (мнозина извикаха „ Канада “).
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР