На среща между депутати от Продължаваме промяната и министъра на

...
На среща между депутати от Продължаваме промяната и министъра на
Коментари Харесай

Проблеми с конфискацията, кръвни проби, които се бавят месеци... Депутати се срещнаха с Калин Стоянов

На среща сред депутати от " Продължаваме промяната " и министъра на вътрешните Калин Стоянов са били разисквани промени в законите, които да внесат изясненост при случаите на шофиране под въздействието на опиати. Според народните представители има проблеми с изземването на коли и достоверността на полевите проби за опиати.

Това е прочут факт още преди последните промени в Наказателен кодекс - по силата на които обаче към този момент се изземват колите при показан позитивен резултат.

(Парадоксално е, че при опит да въведат задължителни дръг проби за служителите на реда по времето на министър Иван Демерджиев, самите служители на реда се възпротивиха, тъй като резултатите не били достоверни, б.р.).

" Кръвните проби, които в действителност дават резултата дали някой е използвал, дали е бил под влияние по някакъв метод, би трябвало да се забързат. В момента това лишава с месеци "  - споделя Настимир Ананиев, представен от БНР. -

От Министерския съвет акад. Денков съобщи, че са подхванати стъпки. Министърът удостовери, че ще бъдат закупени нови машини, които ще смъкват проучването на една проба от 6 часа на 15 минути, което в действителност ще би трябвало да отпуши голямото запушване от проби, което има сега ".

Повече лаборатории, експерти и проучвания даде обещание преди дни и акад. Николай Денков.

Явор Божанков уточни и различен проблем - че в реалност има случаи, в които тестванията реагират позитивно на приложимост на позволени медикаменти:

" Става дума за хора, които са употребявали избрани позволени лекарства, които биха могли месеци наред да останат без автомобил без да имат виновност.

Също и хора, които в европейски страни, в границите на Европейския съюз, са използвали нещо преди дни, което по никакъв метод седмица по-късно не им въздейства на способността да карат, само че съгласно нашето законодателство може да се окажат и нарушители.

Част от проблемите могат да се решат, и ние ще поставим старания, на равнище подзаконова база ", даде обещание Божанков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР