Единият близнак му помогнал да изкопае дупката, а другият донесъл

...
Единият близнак му помогнал да изкопае дупката, а другият донесъл
Коментари Харесай

Рангел Бизюрев пред съда: Митко падна на земята и каза „Спри, много лошо ме удари“

Единият близнак му оказал помощ да изкопае дупката, а другият донесъл кирка и лопата

В Районния съд в Пловдив стартира делото против близнаците Валентин и Борислав Динкови, упрекнати в персонално укривателство и подкрепяне на обвинявания Рангел Бизюрев за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица.

Преди началото на процеса близки, родственици и съграждани на убития юноша от Цалапица излязоха на следващ митинг пред постройката на прокуратурата, а по-късно и пред Съдебната палата. Те упорстват да се промени обвиняването против близнаците от укривателство в съучастничество в убийството на Малинов.

В правосъдната зала бе доведен и разпитан самият Рангел Бизюрев.

30-годишният мъж свидетелства, че единствено той е нанесъл ударите по Димитър, като близнаците не са взели участие в побоя. До разправата се стигнало, откакто Рангел научил, че Митко е приказвал обидни и оскърбителни думи по негов адрес.

„ Абсолютно никакъв контакт не съм имал с него. На 20 юли вечерта бяхме с Борислав на барбекю дружно. Не повече от 1 час да сме били там и пристигнаха други хора - другари и общи познати на групата. От тях разбрах, че Димитър е приказвал всякакви работи по мой адрес - неприятни думи. Без никаква причина. Думите са били – „ този отпадък “, „ тази долна мастия “. Това ми го сподели Йордан Пунгеров. Аз разбрах от него. Бях изумен, тъй като нямам контакт с Митко. Единствените ми визии бяха в деня, когато пристигнах на центъра. Той инцидентно мина оттова и се поздравихме и видяхме. Нямаше проблем “, изясни Бизюрев.

Митко не му е дал отговор, след което почнал пердах. 

„ Той падна на земята и сподели „ Спри, доста неприятно ме удари “. Тогава стопирах, върнах се, качих се при Борислав в колата. При качване в колата го видях по какъв начин се изправя, само че единствено това. Потеглихме “, обясни  още Рангел Бизюрев. После се върнали с колата на единия близнак, само че Митко бил умрял. Проверили му пулса няколко пъти. Близнакът Борислав, който карал го посъветвал да счупи мобилния телефона на жертвата и да го хвърли в канал. После поставили натрупа в багажника на колата и се обадили на другия близнак да донесе кирка и лопата

„ Отидохме на въпросното място, където беше заровен Митко. Валентин пристигна с друга кола. Донесе кирката и лопатата. Борислав отвори багажника. Валентин също видя Митко. И тримата го видяхме още веднъж. Нищо не се беше трансформирало. Валентин също му ревизира пулса. Само това от негова страна. Отидохме на 20-30 метра от пътя и Борислав и аз изкопахме дупката, Валентин не е помагал. Пренесохме Митко, сложихме го в дупката. Заровихме го. След което си тръгнахме. Това е. Освен мен различен не е удрял Митко. Борислав стоеше в колата “

Димитър Малинов беше пребит до гибел на 20 юли м.г. край пловдивското село, а тялото му бе намерено седмица по-късно, заровено в покрайнините на Цалапица.

Разследващите оповестиха, че физическият причинител на жестокото закононарушение е 30-годишният Рангел, който още преди да бъде открит трупът на жертвата му, напусна България и се укри, след което беше открит в Дания и върнат у нас. 

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР