Делегация на Ботев Пловдив, съставена от изпълнителният директор Алексей Киричек,

...
Делегация на Ботев Пловдив, съставена от изпълнителният директор Алексей Киричек,
Коментари Харесай

Канарчетата занесоха Купата в пловдивския общински съвет

Делегация на Ботев Пловдив, формирана от изпълнителният шеф Алексей Киричек, спортният шеф Артур Платек, старши треньорът Душан Керкез и футболистите Ивелин Попов, Лъчезар Балтанов и Николай Минков, както и талисманът на тима – Бенкса, занесоха Купата на България в общинския съвет на Пловдив.

Ботев Пловдив победи с Купата на България в сряда, откакто се наложи над Лудогорец с 3:2 във финала, изигран на Националния стадион „ Васил Левски “.

„ Жълто-черните “ бяха посрещнати от кмета на Пловдив Костадин Димитров и ръководителя на общинския съвет Атанас Узунов. Домакините получиха специфични фланелки от Ботев в чест на извоювания трофей. Кметът на Пловдив изрази насладата си от постигнатия успех на пловдивския клуб.



„ Сега е времето на Пловдив. Изключително признателен съм на тези над 10 000 хиляди ентусиасти, които в дъждовното време бяха на Националния стадион. Показахме, че има Господ в последната секунда. Спортът е обществен феномен и в тези моменти, когато ни дава такива благоприятни условия на наслада, би трябвало да осъзнаваме, че парите, които се влагат в спортната инфраструктура, не са вложени на вятъра “, съобщи Димитров.

Председателят на общинския съвет Атанас Узунов също акцентира, че съветниците вземат решение позитивно въпросите за спорта.

„ Радвам се, че тази купа още веднъж е в град Пловдив. В тази зала се утвърждават средствата за всички типове спорт. Заявявам най-отговорно, че когато има полемика по даден въпрос за спорта, без значение, че в залата има разнообразни политически сили, единомислещо въпросите за спорта се вземат решение позитивно “, сподели Узунов.



От страна на клуба старши треньорът Душан Керкез, Лъчезар Балтанов и Ивелин Попов благодариха на общинските съветници. Балтанов, който бе част от състава на " канарчетата " при последната извоювана купа през 2017 година, напомни, че още тогава е дал заричане трофеят още веднъж да бъде завоюван от " жълто-черните ".

„ Тук се взимат тежките решения. Мога да ви помоля и да ви насърча да продължавате да вършиме това, което вършиме – да инвестирате в инфраструктурата, да развиваме нашите деца. Пловдив може да се трансформира в център на спорта “, съобщи Ивелин Попов от трибуната на общинския съвет.

Атанас Узунов посочи, че още на идната сесия на общинския съвет ще бъде препоръчано всички футболисти и треньорът на Ботев да получат почетната значка на Пловдив.

От клуба потвърдиха, че през днешния ден ще отпразнуват извоювания трофей с тържествено шествие. Феновете на " жълто-черните " се събират в 17:00 часа пред стадион " Христо Ботев ". Оттам те ще тръгнат към постройката на община Пловдив, където купата ще бъде вдигната в 19:12 часа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР