Резултатите от търсенето на Google вече включват раздел Уеб“, който

...
Резултатите от търсенето на Google вече включват раздел Уеб“, който
Коментари Харесай

Резултатите от търсенето в тяхната най-чиста форма: в Google се появи традиционно търсене в мрежата

Резултатите от търсенето на Гугъл към този момент включват раздел „ Уеб “, който демонстрира единствено обичайните резултати от текстовото търсене, без многочислените добавки на компанията, които претрупват общоприетите „ 10 сини връзки “.

Гугъл добави алтернатива „ Уеб “ към резултатите от търсенето, която е налична дружно с нормалните разновидности, като „ Новини “, „ Изображения “ и „ Пазаруване “. Необходимостта от тази алтернатива се появи след многочислените нововъведения, с които компанията обогати резултатите от търсенето през последните години — новият раздел демонстрира единствено текстовите резултати, без изображения, предложения за закупуване на артикули, карти и други детайли, които Гугъл счита за потребни.

За да върнете настоящия вид резултати от търсенето, ще би трябвало да изберете раздел „ Всички “ — той води до страницата с спомагателни детайли, които компанията е добавила както за улеснение на потребителите, по този начин и за лична изгода. Разликата ще стане още по-осезаема, откакто Гугъл повери основаването на страницата с резултати от търсенето на изкуствения разсъдък Gemini.

От всички тези добавки се оплакват както потребителите, които не постоянно могат да преминат през спомагателните детайли към органичните резултати от търсенето, по този начин и притежателите на уеб сайтове, които по същата причина получават по-малко трафик. Ситуацията се усложнява и от казуса с ненужните търсения: безполезни запаси с несъразмерна оптимизация за търсачките, уеб страниците с огромен размер генерирани от AI текстове и подправени онлайн-магазини, които събират персонални данни от посетителите.

Новата алтернатива за чисто уеб-търсене ще стане налична за потребителите по целия свят през идващите два дни. Това ще разреши на хората да изследват органичните резултати и ще отстрани нуждата да отварят други търсачки, с цел да ревизират техните резултати. Гугъл обаче към момента не е убеден в личната си иновация: детайлът „ Уеб “ е прикрит в падащото меню „ Още “ и към този момент е наличен в българската версия на търсачката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР