Концептуалният електрически SUV Lada e-Niva Travel на АвтоВАЗ“ бе представен

...
Концептуалният електрически SUV Lada e-Niva Travel на АвтоВАЗ“ бе представен
Коментари Харесай

„АвтоВАЗ“ показа електрическата Lada e-Niva Travel

Концептуалният електрически SUV Lada e-Niva Travel на „ АвтоВАЗ “ бе показан на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург. Засега моделът е единствено проява на софтуерните благоприятни условия на компанията. Коментирайки вероятностите за пускане на производството на електрическия SUV, представителят на „ АвтоВАЗ “ означи, че заводът към момента „ следи реакцията, по какъв начин ще се отнесе обществеността “.

В концептуалния автомобил моторът с вътрешно горене е сменен с електромотор с номинална мощ 60 kW. Максималната мощ на мотора е 120 kW. Автономността на електрическия автомобил е в границите на 175 км с потенциал на батерията от 34 kWh.

„ Има две литиево-никелови акумулатори: те са ситуирани в багажника и под задния ред седалки. Монтиран е кожен салон с истинска тапицерия, истинска ризница, истински LED блок фарове. Зареждането от домашен контакт ще отнеме 12 часа, а от трифазен контакт – 5,5 часа. Ценовият диапазон не е избран “, съобщи представителят на компанията.

За всеобщо произвеждане на Lada e-Niva Travel не може да става и дума: e-Largus е единственият електрически автомобил на АвтоВАЗ, квалифициран за произвеждане в Ижевск. По-рано ръководителят на АвтоВАЗ Максим Соколов съобщи, че „ триумфът на електрическите автомобили Lada ще зависи от търсенето и държавната поддръжка “.

В момента Lada Niva Travel е един от водачите по продажби в Русия, като към април 2024 година заема четвърто място в класацията. През месеца са продадени общо 5044 автомобила, като сред януари и април са продадени 17 650 единици. Автомобилът е оборудван с 1,7-литров мотор с вътрешно горене с мощ 80 к.с. Цената на Lada Niva Travel е от ₽1 250 000 до ₽1 533 000 според от конфигурацията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР