В сферата на електронната търговия настъпва една нормализация след бурното

...
В сферата на електронната търговия настъпва една нормализация след бурното
Коментари Харесай

Бизнес анализатор: При електронната търговия настъпва нормализация след бурното й развитие по време на пандемията

В сферата на електронната търговия настава една нормализация след бурното й развиване по време на пандемията. Тази нормализацията би трябвало да бъде взета в поради от търговците и да се възнамерява един по-устойчив бизнес. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “ eCommerce консултантът и бизнес анализатор Димитър Димитров, преподавател и на конференцията Digital4Sofia: Online Advertising Conference, която ще се организира на 6 юни в София Тех Парк, където се събира цялата общественост на цифровия маркетинг и eCommerce в България.

" В Digital4Sofia за първа година са сплотяват две компании уредници, от които едната е по-тесен експерт в онлайн маркетинга, другият уредник има доста сериозен опит в образуване на всевъзможни събития. И мисля, че тоя микс ще даде на хората хем добра организация на самата конференция, хем и информация на равнище, което е нещо много скъпо, “ изясни той.

Електронната търговия към този момент се преглежда като част от обичайна търговия, само че вътре в себе си тя включва много разнообразни сфери на активност, които се преплитат, изясни специалистът. Включва елементи от обичайна търговия, от логистиката, от маркетинга, от логиката на психиката.

Основна наклонност на актуалното развиване на електронната търговия съгласно него е нейната глобализацията, което включва окрупняването и на бизнеси, и на платформи, глобализирането и на маркетинг инструментите. " А ние сме част и от Европейския съюз, който по принцип е един световен пазар, и на който би следвало всеки търговец да се развива на повече от един от локалния му пазар. “

Според него с все по-голямото развиване на технологиите от ден на ден и електронната търговия бива подпомагана от другите принадлежности на изкуствения разсъдък, само че темпът, с който това нещо навлиза в България, не е толкоз огромен.

" Едно от главните провокации сега за всеки започващ бизнес е да е друг, да се да се отличава с нещо. Всеки би трябвало да си даде доста ясно визия за неговите бизнес преимущества пред съперниците или нещата, които го отличават, с цел да може в действителност той да бъде да бъде сполучлив, “ счита той.

Свърхинформираността на актуалния човек съгласно  Димитър Димитров не дава опция да се получи качествена информация и да се задълбочи в съответна тенденция, а изключително за търговците в онлайн търговията и най-много за тези, които в този момент започват, би трябвало да имат някакъв фокус, както и информираността им би трябвало да има фокус. " Ти би трябвало да си наясно с съответния пазар, отрасъл, ниша и с твоите консуматори какво търсят и какво използват, “  каза той и изясни, че информацията е налична както онлайн, по този начин и през събития и общности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР