Нов метод на лечение срещу посттравматичния стрес чака да бъде

...
Нов метод на лечение срещу посттравматичния стрес чака да бъде
Коментари Харесай

Скоро може да бъде одобрен нов метод за лечение

Нов способ на лекуване против посттравматичния стрес чака да бъде утвърден. За задачата американските регулатори ще би трябвало да създадат нещо, което не са правили в никакъв случай до момента: да дадат зелена светлина за потреблението на противозаконната известна празненство дрога, известна като екстази, заяви Bloomberg.

Новото лекарство е версия на MDMA, известно като екстази, и е създадено от Lykos Therapeutics Inc., компания за медикаменти, учредена от неправителствена организация, която от десетилетия пази концепцията за предлагането на психеделична терапия на всеобщия пациент.

На 4 юни ще се организира спор с външни специалисти към Консултантската комисия за психофармакологични медикаменти към Службата по храни и медикаменти на Съединени американски щати, като се чака както компанията производител, по този начин и службата да показват позициите си. По всяка възможност до август ще има взето решение дали медикаментът да бъде утвърден.

Едно от главните терзания е това, че при провеждането на тестванията участниците са знаели, че получават MDMA.Златният стандарт нормално е нито участниците, нито този, който дава медикамента, да знаят дали получават лекарство или плацебо, с цел да може действително да се реализира оценка на въздействието.

Новите лекувания са мощно нужни за посттравматичното стресово разстройство. Има единствено две медикаменти, утвърдени за лекуването му, като съществуващите лечения не работят за доста хора. През последните години MDMA и други психеделични медикаменти като гъбите бяха спрягани като допустимо лекуване на разнообразни положения, в това число меланхолия, тревога, никотинова взаимозависимост, анорексия и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР