На Празниците на изкуствата Аполония 2022 ще бъде отбелязана 100-годишнината

...
На Празниците на изкуствата Аполония 2022 ще бъде отбелязана 100-годишнината
Коментари Харесай

Радой Ралин на "Аполония"

На Празниците на изкуствата Аполония 2022 ще бъде маркирана 100-годишнината от рождението на незабравимия и безподобен български сатирик Радой Ралин, която се навърши преди няколко месеца. 

 Радой Ралин (или Димитър Стоянов), роден преди 100 години на 23 април в Сливен, е най-колоритният български стихотворец, публицист, сатирик, епиграмист, драматург и сценарист. С всяка от творбите си и с образеца на личното си страдалческо съществуване, той до дъно пази правилата на свободата и безконечните човешки полезности. 

С блестящия хумор, който струи от страниците му, с интелигентните и в същото време злободневни тематики, Радой Ралин превъзходно пресъздава недъзите на обществото. 

Неговите думи и избрания за ежедневни и безконечни неща надскачат времето и остават годни и оракулски до през днешния ден.

Събитието ще се състои в Художествената изложба на Созопол на 29 август от 18.00 часа.

Какъв е отговорът на страховития въпрос: " Докога над страната ни бащина ще вилней тази страшна нецензурност " – чуйте от диалога на Силвия Чолева с неговия наследник, Кин Стоянов и с Кирил Калев в " Артефир ".

Снимки – Аполония
По обявата работи: Милена Очипалска
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР