На пръв поглед изглеждат еднакви. Всъщност тези състояния са различни

...
На пръв поглед изглеждат еднакви. Всъщност тези състояния са различни
Коментари Харесай

Стрес, меланхолия или тревожност

На пръв взор наподобяват идентични. Всъщност тези положения са разнообразни по природа. Какво ги предизвика? Как се разграничават техните признаци? И по какъв начин се лекуват?

Смята се, че в дребни дози стресът може да бъде потребен – той подтиква имунната система и задейства вътрешните ни запаси. Но в случай че се тревожим прекалено много или прекомерно постоянно, обстановката се трансформира радикално. Освен това, когато стресът се прибавя към други разстройства – става с още по-сериозни признаци.
Витамин В2 е кадърен да предотвратява стареенето, откриха учени
Учени от Университета в Кобе (Япония) са разкрили дарба на витамин В2 (рибофлавин) да предотвратява стареенето на клетките на орган...
Прочети повече
Стрес

Това е естествена реакция на организма, с помощта на която имаме сили да решаваме неотложни проблеми. Включително за отбягване на заплаха.

Ако рядко попадаме в стресови обстановки, то по-често не ни се случва нищо неприятно. Въпреки това, в актуалното общество стресовите обстановки се случват прекомерно постоянно. Защо непрекъснатият стрес е рисков? Ако не успеем да се възстановим сред „ офанзивите “, това може да аргументи съществено психическо и физическо заболяване.

Да се ​​отървете от напрежението е " елементарно " - би трябвало да премахнете повода. Какво го предизвика. Напускане на работа, лечение на мигрена или други хронични болки, решение на фамилни компликации или учебни проблеми... Ако към момента не сте подготвени за радикални решения, пробвайте извършения за релаксация, йога или медитация. Тези техники оказват помощ за ръководство на напрежението и покачват устойчивостта в стресови моменти.

Тревожност
Стресът форсира часовника на живота, само че релаксацията забавя стареенето
Работата на човешкото тяло се контролира от разнообразни ритми – „ часовници “, измежду които има да вземем за пример циркадни ритми &ndash...
Прочети повече
Неясният боязън, т.е. тревогата, ни принуждава да сме в непрекъснат стрес. Само по себе си то не е рисково, само че има и злокачествена форма - обезпокоително личностно разстройство. Заради него човек е в непрекъсната паника за бъдещето и под паника се опасява от непредвидени условия. Такива хора не са осведомени с насладата от чакането, те постоянно се опасяват от несигурността.

Без лекуване, тревожното личностно разстройство може да се трансформира в меланхолия, а то се лекува с психотерапия и транквиланти. Но би трябвало да се знае, че тревогата може да бъде признак освен на тревожното личностно разстройство, на обсесивно-компулсивен синдром или някакъв тип уплаха.

Посттравматичен синдром

Посттравматично стресово разстройство - тревога, която се появява след тежък стрес, контузия. Освен това признаците му нормално се появяват няколко седмици или даже месеци след трагичните събития.

Има надълбоко влияние върху живота на индивида и може да докара до съществени проблеми с психологичното здраве като бодърствуване и меланхолия. За да се отървете от него, е нужна самостоятелна терапия.
Психолог назова най-хубавите средства против тревога
Информационното пространство единствено може да ускори негативното влияние върху актуалните хора. Постоянните психически опасности...
Прочети повече
Пристъп на суматоха

Пристъпите на тревога, които назоваваме под паника офанзиви, са показателни за съществени психически и физически проблеми. Както еднократни, по този начин и повтарящи се. Те могат да се появят, когато човек е под непрекъснат стрес. И наподобява като циничен кръг – всяка паническа офанзива основава предпоставки за идната.

Лекувайте пристъпите на суматоха с психотерапия и разнообразни техники за релаксация.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР