На прага на един от най-светлите християнски празници се срещаме

...
На прага на един от най-светлите християнски празници се срещаме
Коментари Харесай

Откровение от Петя Буюклиева

На прага на един от най-светлите християнски празници се срещаме с Жената глас Петя Буюклиева. А това, което споделя огромната певица в изявление за Шоу блиц, е освен искрено, само че и доста съкровено. И сигурно ще накара мнозина да се замислят съществено за живота си и най-много за настройките, с които посрещат дните си.

Петя Буюклиева е откровена за чудесата по Великден, тестванията поради ковид пандемията и най-много за умеенето и силата да можем да се оправяме, когато сме дружно, с тях.

- Петя, на прага на Великден сме, който тази година евентуално е по-различен поради пандемията, която промени живота на всички хора по света с един размах. Какво би желала да им пожелаеш за празника?

- Великден е един неповторим ден. Това е светлината на възкресението. Христос възкръсва от мъртвите, с цел да може да ни избави, да опрости греховете ни и по тази причина този ден е толкоз специфичен. Но Великден не може да бъде друг, тъй като е един от най-светлите и чисти Христови празници.

Този Великден е дори още по-велик поради това, че накара и тези, които не имаха вяра в равновесието в живота, да повярват. Да видят, че животът е нещо доста скъпо, което би трябвало доста да пазим, тъй като можем да изгубим единствено за момент.

Искам да си честитим това Възкресение Христово с доста любов и топлота. А запалените свещи във великденската нощ да стоплят сърцата на всички хора. Пламъкът на любовта и светлината да извърши живота ни със смисъл. На този ден стават чудеса и доста бих желала да пожелая Великден да влезе във всички домове, и да ги извърши с благословия.

- Говориш за този специфичен миг на персонално осъзнаване, който прави този Великден по-различен и по-велик от другите. Но теб самата какво те накара да осъзнаеш пандемията?
- Ще бъда откровена с теб, както съм била постоянно. Преживях нещо извънредно и друго, което ме накара да активизирам всичките си сили и да преодолея и самата себе си. През ноември татко ми получи исхемичен инсулт и след дните, прекарани в болничното заведение, аз го взех у дома, с цел да получи най-хубавото възобновяване измежду обичаните си хора. Оказа се, че на фаза ковид той е получил исхемичен инсулт, което ние разбрахме след това, тъй като седмица по-късно той болести мен и брачна половинка ми с подлия вирус.

Имах проблеми с дишането, задъхвах се, до момента в който му носех медикаментите и на процедура се получи по този начин, че изкарах на крайник заболяването. Но не съумях да падна духом нито за миг. Организирах цялата си сила, макар че и на мен ми беше зле, взимах два антибиотика.

Дадох и последната си обич и мощ. Нямах опция да си разреша време за отмора и за обикновено възобновяване, каквито бяха рекомендациите на лекарите, които ми бяха споделили: " спи си, почивай си, пий си медикаментите ".

Осъзнах, че Бог ми изпрати още едно тестване, през което минах – и в този момент съм доста щастлива, тъй като съумях да изправя татко си на крайници. Живот и здраве, през май ще честваме неговата 87-ма годишнина.

Това беше един интервал, в който аз си потвърдих, че колкото и да ми е неприятно, колкото и да не се усещам добре, мога да провеждам силите си и да дам максимума за своя татко, както и за най-скъпите си хора.

В този сложен миг усетих, че Бог ни дава сили да се оправим, да дадем всичката си сила и да продължим напред. Сега съм горда, тъй като съумях да възстановя татко си. Съпругът ми Тони също се болести с ковид, само че, за благополучие, най-малко той го изкара по-леко. При мен беше по-тежко. Важното е, че се спасихме, Господ беше с нас.

- Прави усещане, че през каквото и да минаваш в живота си, колкото и ужасно да е, в никакъв случай не изневеряваш на оптимизма си, и на вярата…
- Така е, за мен вярата е над всичко и Бог постоянно ми е доказвал, че мога да се оправям. Дори и болна, се грижех за татко си. Продължих да се занимавам и с организацията на идното си турне.

Кандидатствах и завоювах с един мой план, подсилен от Национален фонд " Култура ". Благодарна съм за тази поддръжка, която се случи тъкмо сега, когато обмислях по какъв начин да стартира отбелязването на следващия си креативен празник на сцената. Така сътворих концерт-спектакъла " Прегръдки ", който отразява прелестните ни български композитори и поети с едни от най-красивите песни от репертоара ми, измежду които " Пролет “, " Последната спирка “, " С мен бъди “, " Пепеляшка ", " Жена на всички времена " и доста, доста други.

Този път песните ще бъдат поднесени с друга визия, напълно нови аранжименти, само че натурални и естествени, и с магията на достоверното звучене. Това ще кара публиката да диша в ритъма на концерта. Радвам се, че с този план " Прегръдки " в действителност ще мога да стопля сърцата на почитателите и да им поднеса доста позитивни страсти и обич.

Започвам с 30-ти май в родния ми Асеновград, където съм поела първата си глътка въздух и изпяла първите си песни. Следва 26 юни в Летния спектакъл на Карлово. Нека почитателите да чакат моите музикални обятия, защото в тези времена няма по-безопасен метод те да се случат. Прегръдките на хубавата музика. Маестро Васил Делиев направи новите аранжименти на песните с помощта и на брачна половинка ми Тони.

На сцената до мен ще е и струнния квартет Destiny girls, както и Тони Георгиев на китара. Турнето ще се случи преди огромния ми концерт-спектакъл в зала 1 на НДК на 18 октомври тази година.

- И на 9 май има една забавна музикална изненада от теб?
- Да, по този начин е. Тази музикална изненада е навръх 9 май от 16:30 ч. по Българска национална телевизия 1, които ще излъчат концерт-спектакъла " Жена на всички времена “, в който ще се насладите на златните ми шлагери и музикалните ми метаморфози. Успях да изненадам почитатели и меломани с това, че смених два пъти декора на зала 1 на НДК. А измежду гостите звезди бяха Биг Бенда на БНР, трупата на Нешка Робева, " Дийп Зоун проджект ", огромният тенор Бойко Цветанов, синът ми Тони Георгиев с първата си огромна изненада – ария, която изпяхме в дует за този празник. Очаквам да сме дружно и да приемете моята позитивна сила в този празничен ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР