На пазара се предлагат много различни уреди – блендери, центрофужни

...
На пазара се предлагат много различни уреди – блендери, центрофужни
Коментари Харесай

Да приготвим домашна майонеза в блендер!

На пазара се оферират доста разнообразни уреди – блендери, центрофужни сокоизстисквачки, постепенно пресоващи сокоизстисквачки – хоризонтални, отвесни и така нататък Като цяло изборът е доста огромен и по тази причина би трябвало да сте наясно тъкмо от какво имате потребност и каква работа може да ви свърши. Блендерът е превъзходен апарат, с който с изключение на смутита може да вършиме разнообразни сокове, пюрета, тапаси, сладолед, брашна и какво ли още не.

С него безспорно имате необятно поле на изява и може да развихрите въображението си в измислянето на най-различни предписания. Днес ще ви представим някои страхотни хрумвания, с които да зарадвате фамилията си.

Домашна майонеза

1 яйце, 150 мл слънчогледово олио, 1/2 ч.л. горчица, 1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. захар, 1 с.л. лимонен сок.

Всички съставки се изсипват на едно място и се разрушават с пасатор или блендер до приемане на хомогенна примес. Ако пък желаете по-млечен усет, заменете яйцето със 150 мл прясно мляко, което да разбиете дружно с олиото - това е обичаната млечна майонеза. След това прибавете и останалите подправки.

Царевично брашно

Просто би трябвало да сложите царевицата в съда и да пуснете на мощна скорост. Разбивайте, до момента в който се смели изцяло. Същото упражнение може да извършите с бадеми или лешници – получава се в действителност отлично брашно за десерти!

Гаспачо

 Салца в блендер

Кой не обича обичайна испанска студена чорба? За да я извършите, с изключение на от блендер ще имате потребност от 50 г спанак, 3-4 домата, 1 морков, ½ филиз целина, ½ цвекло и малко вода. Поставете всички съставки в уреда и действайте!

Домашна салца

Печени чушки, чери домати, лук, чесън, люти чушки, сол, черен пипер, кантарион, сок от лайм. Всичко се разрушава в блендера и се сервира с чипс или вкусна препечена тортиля.

Вкусен ябълков сос

Как ви звучи бухнал кекс, сервиран с благоуханен ябълков сос? Трябват ви ябълки, ябълков оцет, ванилов дестилат и канела на прахуляк. Всичко се блендира по познатия способ. И единствено за няколко минути имате апетитен ябълков сос.

Освен това той може да замества захарта в някои сладкиши, тъй че не пропускайте тази опция, в случай че желаете да намалите обиколката на талията си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР