На открито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/

...
На открито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/
Коментари Харесай

КЕВР ще обсъди предложението на Булгаргаз за цена на природния газ

На намерено съвещание Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ ще разиска предлагането на " Булгаргаз " ЕАД да утвърди цена на природния газ за февруари в размер на 28,92 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) за крайни доставчици на природен газ и за лице, на което е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила (ЗЕ, член 30, алинея 1, т. 7). Предложената цена включва съставния елемент за активността " социална доставка " в размер на 0,37 лева./MWh и съставния елемент " отговорности към обществото " в размер на 0,19 лева./MWh, се показва в отчета на работната група към КЕВР.

Заседанието е от 10.00 часа. То ще се организира по реда на решение на КЕВР, а точно - представители на " Булгаргаз " ЕАД могат да вземат участие присъствено в откритото съвещание или виртуално от разстояние посредством програмата за известия Skype.

Заявителят е показал, че са препоръчани количества природен газ по програмата за търга на 11.01.2021 година, които не са включени в актуалното заявление.

При одобряване на цената на природния газ от 01.02.2021 година следва да бъдат взети поради разпределените в този търг количества природен газ.
" Булгаргаз " ЕАД е формирало прогнозните количества природен газ за социална доставка през февруари въз основа на декларираните планирани количества в енергийни единици от крайните доставчици на природен газ и лицата, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила, според прибавен към заявката лист, написа още в отчета на КЕВР.

С решение от 01.01.2021 година КЕВР утвърди за януари цена в размер на 26,93 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). През декември 2020 година цената беше 27,70 лева./MWh.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР