На основание чл.99, ал.4 от Закона за банковата несъстоятелност (ЗБН)

...
На основание чл.99, ал.4 от Закона за банковата несъстоятелност (ЗБН)
Коментари Харесай

Синдиците на КТБ започват изплащане на още 250 млн. лв. към вложителите

На съображение чл.99, ал.4 от Закона за банковата неплатежоспособност (ЗБН) синдиците на „ Корпоративна комерсиална банка” АД (в несъстоятелност) – КТБ АД (н), осведомят, че от 09:00 часа на 30 март 2021 година (вторник) стартира изплащането на суми, включени в четвъртата частична сметка за систематизиране на признати вземания към КТБ АД (н). Общата сума в четвъртата частична сметка за систематизиране е 250 млн. лв..

Изплащането на сумите от четвъртата частична сметка се прави посредством клоновата мрежа на „ УниКредит Булбанк” АД, като таксите и комисионите за осъществяваните интервенции се дължат от лицата, получаващи средствата, и са според цената за таксите и комисионите на „ УниКредит Булбанк” АД.

Четвъртата частична сметка е направена в осъществяване на наредбата на чл.95, ал.1 от ЗБН, според която синдикът изготвя частична сметка за систематизиране на наличните суми сред кредиторите с признати по смисъла на чл.69, ал.1 вземания съгласно реда, привилегиите и обезпеченията, и утвърдена от Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките на съображение чл.99, ал.1 от ЗБН.

Всеки заемодател на КТБ АД (н) може да ревизира каква е разпределената му за приемане сума в Единния портал за заявяване на електронни административни услуги към Агенцията по вписванията на Република България, раздел „ Търговски указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел”, подраздел „ Справки”, по партидата на КТБ АД (н) – ЕИК:831184677, в раздел „ Обявени актове по несъстоятелност”. Подробно изложение на стъпките за постигане до оповестената четвърта частична сметка за систематизиране са оповестени на интернет страницата на банката, в раздел „ Въпроси и отговори”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР