Точно преди 13 години на 29 април принц Уилям и

...
Точно преди 13 години на 29 април принц Уилям и
Коментари Харесай

13 години брак - принц Уилям и Кейт Мидълтън празнуват годишнина от сватбата си

Точно преди 13 години на 29 април принц Уилям и Кейт Мидълтън се женят на обилна гала, следена директно или непряко от милиони. Днес двамата означиха годишнината си със семпла черно-бяла фотография в Instagram.

Припомняме някои от най-впечатляващите статистики, свързани със сватбата им през 2011 година

Над 60 милиона фенове

Цялата сватбена гала е гледана от 26.3 милиона фенове, а още 36.7 милиона са гледали елементи от нея във Англия. В чужбина пък 22.8 милиона са са следили сватбата на Уилям и Кейт.

23.7 милиона английски паунда
 Снимка 663088

На толкоз се пресмята общата цена на сватбата съгласно Herald Sun. Разходите по нея са поети от кралското семейство и от семейство Мидълтън, като хазната на Елизабет Втора заплаща превоза и обезпечаването на защита.

1 милион индивида по улиците на Лондон

Преминаването в открита кола на Уилям и Кейт от Уестминтърското абатство до Бъкингамския замък е съпроводено от над милион индивида.

1900 посетители в Уестминстър
 Снимка 663089

Толкова публични посетители следят сключването на брак на престолонаследника на Англия. От тях 650 са на формален обяд с кралицата в Бъкингамския замък.

140 тона отпадък
 Снимка 663090

Такова количество боклуци са почистени от улиците на английската столица в деня след сватбата.

5 хиляди служителя на реда
 Снимка 663091

Толкова са хората на реда по улиците на Лондон вечерта преди сватбата. Те би трябвало да наблюдават за евентуални закани от анархисти или терористи.

5500 празненства
 Снимка 663092

Толкова са обществените празненства по случай сватбата в Англия и Уелс. Две хиляди индивида пък се събират в университета " Сейнт Андрюс " в Шотландия, където се срещат за първи път, пишат Royal Central.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР