На мястото на бившите военни жилищни сгради в Звездец ще

...
На мястото на бившите военни жилищни сгради в Звездец ще
Коментари Харесай

Събарят военни блокове

На мястото на някогашните военни жилищни здания в Звездец ще бъдат издигнати еднофамилни къщи. Преди това обаче теренът ще бъде разчистен и разграничен на имоти, които общината ще продаде поотделно.

Въпросните здания са три на брой и са ситуирани на основната улица „ Петрова равнища “. До 90-те години на предишния век постройките са били употребени от служещи в бившето военно отделение в Звездец. Днес обаче те са неузнаваеми. Причината, че жилищата са били дадени чартърен на ромски фамилии, които са ги разграбили до тухла. Изкорубени, с избити прозорци, постройките стряскаха с типа си, поради това стартира събарянето им.

„ Една рискова постройка, която грози образа на селото. В момента следва срутване. Сключен е контракт с лицето Христо Райчев и ще му се заплати, откакто бъде съборен блокът “, споделя кметът на обитаемото място Пламен Грудев.

Сградите са издигнати в интервала 1958 - 1960 година До 1996 година е имало отделение в село Звездец. След като постройките към този момент не са обитаеми, те са минали на стопанисване от общината. Тя обаче няма средства да ги поддържа и по тази причина сега се събаря.

Интерес от вложители към терените, които ще бъдат обособени, ще има, защото селото е леснодостъпно, а и въздухът е отличен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР