На кадри, показани от египетската държавна телевизия, се вижда как

...
На кадри, показани от египетската държавна телевизия, се вижда как
Коментари Харесай

Египет отвори границата, първите камиони с помощи влязоха в Газа

На фрагменти, показани от египетската държавна телевизия, се вижда по какъв начин камиони минават през пункта.

Новината бе доказана пред Франс прес от представители на силите за сигурност и Египетския Червен полумесец.

От " Хамас " споделиха, че помощта включва " медикаменти, медицински консумативи и лимитирано количество храна (консерви) ", заяви Ройтерс. По данни на палестинското ислямистко придвижване конвоят се състои от 20 камиона.

Малко по-рано посолството на Съединени американски щати в Израел сподели, че граничният пункт " Рафах " ще бъде отворен за чужденци, които желаят да изоставен линията Газа.

Над 200 камиона, натоварени с общо към 3000 тона филантропични доставки, чакат от дни на Синайския полуостров от египетската страна на границата. Палестинците в блокираната линия Газа изпитват обезверена потребност от помощ, защото стартират да изпитват дефицит на храна, медикаменти и вода, отбелязва АП.

Агенция Франс Прес показва, че още преди експлоадирането на спора на 7 октомври 60 % от 2,3-те милиона поданици на палестинския анклав са разчитали на интернационална помощ за изхранването си. По данни на Организация на обединените нации в този момент са нужни 100 камиона с филантропични доставки дневно.

За момента няма съглашение за изтегляне през граничния пункт " Рафах " на ранени хора от анклава, споделиха в това време от Палестинския Червен полумесец, съобщи ТАСС.

Снимка: АП/БТА

На този декор турският президент Реджеп Тайип Ердоган дойде в Кайро

 

Ердоган ще взе участие в идната през днешния ден в египетската столица среща на върха за мир в Близкия изток, съобщи Ройтерс.

Международната конференция ще състои на фона на опасенията от прерастване на спора сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в по-голяма районна война.

Вчера Ердоган прикани Израел да приключи офанзивите в линията Газа, които съгласно турския президент съставляват геноцид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР