На ГКПП Промахон гръцките власти временно преустановяват проверките с бързи

...
На ГКПП Промахон гръцките власти временно преустановяват проверките с бързи
Коментари Харесай

Временно преустановяват бързите тестове за водачи на тирове на ГКПП Промахон

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Промахон " гръцките управляващи краткотрайно преустановяват инспекциите с бързи проби за COVID-19 на влизащите в Гърция водачи на товарни коли. Временно за тях отпада и условието за авансово запълнен PLF формуляр, оповестяват от " Гранична полиция ".

За останалите, на които е позволено влизането в Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата - Промахон ", остават досегашните условия. Това са гръцки жители, непрекъснато пребиваващи чужденци, както и лица, доказващи пътешестване за работа или филантропични аргументи. Всички те, както и до момента, би трябвало да показват на гръцките гранични управляващи авансово запълнен формуляр за пътешестване с получен QR код и негативен PCR тест за Коронавирус 19, изработен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на страната.

На всеки от тази категория пътуващи се прави бърз тест на пункта. При позитивен резултат гръцките жители и непрекъснато пребиваващи чужденци се пропущат и се слагат под 14-дневна карантина, останалите не се позволяват в Република Гърция.

От 23 до 7 часа през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Промахон " гръцките гранични управляващи пропущат единствено товарни коли в двете направления.

През Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " в двете направления непрекъснато ще могат да минават единствено товарни коли до 3,5 тона, извършващи интернационален транспорт на артикули, с един лидер с QR код, получен не по-късно от 24 часа. За излизане от Гърция пасажери ще бъдат допускани единствено от 7 до 23 часа.

През Граничен контролно-пропусквателен пункт " Илинден - Ексохи " се пропущат единствено товарни коли с един лидер след показване на QR код.

През Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Петко челник - Орменион " гръцките гранични управляващи пропущат единствено товарни коли.

През Граничен контролно-пропусквателен пункт " Ивайловград " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златоград " не се пропущат никакви транспортни средства.

На границата с Румъния: Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

От 00:00 часа на 03.11.2020 година влизащите на територията на Румъния от България, без значение от поданството, би трябвало да показват документ с негативен резултат на PCR тест, изработен не по-късно от 48 часа. Влизащите в Румъния, които не дават подобен документ, се слагат под карантина за 14 дни на посочено от тях място за престояване. За директно прекосяване без PCR тест ще бъдат допускани лица, притежаващи документи за престояване в друга държава-членка на Европейския съюз, които ще изоставен територията на страната до 24 часа. Ограничението не се отнася за транспортен личен състав, зает с транспорт на пасажери, товари и артикули, публични длъжностни лица, погранични служащи, медицински експерти, участници в интернационалните спортни и културни събития, пътуващи за образование.

Временно е прекратено от румънска страна прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските " Кайнарджа " и " Крушари ". Транзитните товарни коли могат да преминат българо-румънската граница единствено през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Русе " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин ". Товарните коли, които транспортират артикули от и за Румъния, може да минават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия: Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Българските жители, които влизат на територията на Сърбия, би трябвало да показват наложително негативен PCR-тест, не по-стар от 48 часа, публикуван от национална референтна лаборатория. Ако минават директно, могат да влязат в страната без да имат негативен тест.

На границата с Република Северна Македония: Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Българските жители могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничавания.

На границата с Република Турция: На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " трафикът е натоварен на излаз за товарни коли. На останалите гранични пунктове трафикът е естествен в двете направления. Българските жители могат да пътуват до Република Турция без ограничавания.

Повече информация за ограничавания при пътешестване в чужбина може да се получи от Министерство на външните работи:https://www.mfa.bg/bg/customnews/main/24736 и телефони +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 5
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР