На фона на все по-разделени нации ново проучване установява, че

...
На фона на все по-разделени нации ново проучване установява, че
Коментари Харесай

Пандемията създаде антиправителствени настроения в световен мащаб

На фона на все по-разделени народи ново изследване открива, че COVID-19 утежнява неприятната политическа обстановка още повече. Изследователи, провеждащи интернационално изследване, разкриват, че тежестта, която пандемията от слага върху обществото, кара от ден на ден хора да работят принудително на митинги, както и основава още повече антиправителствени настроения в международен мащаб.

Екип от Института за проучване на мира в Норвегия и Университета в Орхус, Дания, интервюира 6000 възрастни от Съединени американски щати, Дания, Италия и Унгария по време на пандемията, написа в своя публикация „ Стъди Файндс “, показана от организация БГНЕС. Изследователите попитали всеки човек по какъв начин Коронавирус въздейства върху тяхното здраве, финансово благоденствие, взаимоотношения и права в обществото.
 Стивън Кинг ще написа книга за пандемията Стивън Кинг ще написа книга за пандемията
Американският публицист Стивън Кинг счита да напише книга, отдадена на пандемията от ковид. Той съобщи това в ефира на токшоуто Th...

наруши естествения ни метод на живот, генерирайки разочарования, невиждано обществено изключване и редица други опасения “, споделя Институтът за проучване на мира в Осло. „ Нашите проучвания демонстрират, че психическото напрежение от прекарването през пандемията подклажда също антиправителствени и антисистемни настройки, довели до политическо принуждение в редица страни. “

На хората им писна от рестриктивните мерки поради Коронавирус

Заедно с преценката по какъв начин Коронавирус натоварва всекидневието на обществеността, екипът също помолил участниците да разкрият какъв брой недоволни са от съответните си държавни управления и дали разочарованието ги кара да участват на митинги или да работят принудително.

Резултатите разкриват мощна връзка сред по-високата психическа тежест заради COVID-19 и хората, проявяващи повече антиправителствени настроения и податливост към принуждение по политически аргументи. За изненада на откривателите, изследването не е намерило връзка сред тежестта на Коронавирус и мотивацията да се участва на мирни демонстрации.

Авторите на проучването разказват тежестта на Коронавирус върху стресовата реакция на дейностите на държавното управление по време на рецесията, като блокирането, маските и заповедите за обществено разграничаване.
 Пандемията храни последователи на тайни теории Пандемията храни последователи на тайни теории
А може би няма втора вълна? Този въпрос зададе на уеб страницата си при започване на декември съветската държавна телевизия RT /Russia today/ на не...

По-конкретно в Съединени американски щати екипът открива мощна връзка сред по-високата тежест от Коронавирус и участниците, участващи в насилствени дейности по време на митингите на „ Black Lifes Matter “ и контрапротестите.

„ Това е първият път в актуалната епоха, когато мощно индивидуализираните западни демокрации се сблъскват с огромна пандемия “, изяснява съавторът Майкъл Банг Петерсън от Орхуския университет. " Нашето проучване показва едно от първите доказателства за разрушителния капацитет на пандемиите и обвързваните с тях блокировки. "

Възстановяване на доверието в държавните управления след Коронавирус

Що се отнася до това, което предизвиква повишаването на гражданските безредици по време на пандемията, откривателите споделят, че има редица вероятни аргументи. Авторите на проучването подозират, че блокирането и държавните ограничавания са повлияли неравномерно на някои обществени групи повече от други. Това основава чувството, че държавното управление генерира повече неправда в обществото, карайки хората да се ядосват и да се отвръщат от водачите си.

Освен това откривателите откриват, че рестриктивните мерки поради COVID-19 способстват за общественото изключване и маргинализацията, защото държавните наредби карат естествените обществени действия да изчезнат. Според тях всичко това подхранва публичното съмнение към държавното управление и стимулира най-обременените хора да се ангажират с политическо принуждение.
 Разузнаването в Съединени американски щати търси информатори измежду китайските учени и медици в Ухан Разузнаването в Съединени американски щати търси информатори измежду китайските учени и медици в Ухан
Американската разследваща общественост се пробва да откри информатори измежду учени и лекари в Ухан, Китай, с цел да получи данни за произхода...

Изследователите стигат до заключението, че след пандемията от ковид, държавните чиновници освен би трябвало да се оправят с опасенията за публичното здраве, само че и да стартират да поправят прекъснатите връзки сред обществеността и политиците.

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР