На фона на жестоката трагедия, при която 46 души станаха

...
На фона на жестоката трагедия, при която 46 души станаха
Коментари Харесай

На фона на жестоката трагедия! ГЕРБ с тежки обвинения

На фона на жестоката покруса, при която 46 души станаха живи факли на автомагистрала „ Струма”, ГЕРБ реши да брани пътя.

Изразяваме съболезнования от името на партия ГЕРБ на околните на жертвите от случая на „ Струма “. Всички опити в този ден за клевети, че повода е в пътното трасе и настилки, изразена от кмета на Перник и служебни министри, са надълбоко неверни. Това съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ на брифинг в централата на партията.

" Апелирам всички политици да схванат, че изборите завършиха. Внушенията няма да върнат погубените човешките животи. Сега би трябвало да се подсигурява обективно, транспарантно и почтено проучване. Трябва да се носи отговорност, в този момент е време за примирение. Тъй като обстоятелствата са най-важни, когато се търси отговорност и се служи с внушения, в този момент ще ви срещнем с обстоятелствата ", разяснява Атанасова.

" Участъкът е строен сред 2002 и 2004 година. Строен е по условията на тогавашното законодателство ", разяснява Александър Иванов от ГЕРБ. По думите му секторът е строен по руски вид и норма.

" Сега автомагистралата не би се построила по подобен метод ", посочи той и добави, че по този начин е строено, че се налагало на държавното управление на ГЕРБ неведнъж да укрепва не едно или две срутища.

" Мантинелите по " Тракия " са в извънредно положение. Така е и по " Струма " и по " Хемус ". Нито метър ремонт не направиха ", изрази неодобрение то си Иванов. Той напомни, че предходното държавно управление е издало инструкции за подсилване на сектора и маркировката.

Десислава Атансова добави, че преди 7 месеца всички поправки и градежи са спрени и разясни, че при предходната сходна покруса оставката са си подали трима министри.

" Очакваме господин Радев да изиска отговорност на своите министри и да им изиска оставките ", разяснява още тя.

В същото време от Агенция пътна сигурност оповестиха, че маркировката е била под всякаква рецензия. За това са подавали куп сигнали, само че резултат нямало.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР