На фона на изострянето на търговския и политическия конфликт между

...
На фона на изострянето на търговския и политическия конфликт между
Коментари Харесай

Китайската армия се отказва от ОС Windows поради опасения за шпионаж

На фона на изострянето на комерсиалния и политическия спор сред Съединени американски щати и Китай, Пекин съобщи, че създава лична операционна система, която ще размени Оценка за съвместимост Windows в компютрите, употребявани от въоръжените сили на страната . Информацията заяви военното издание Kanwa Asian Defence, като цитира лични източници.

Според тази информация, новата китайска операционна система няма да се базира на Linux ядрото и се създава от нулата. Решението е взето след многочислените приключвания на информация за потреблението на мощни хакерски принадлежности от страна на американските специфични служби. Китай смята, че тези хакерски стратегии могат да обхванат във всяко едно компютърно устройство – от елементарните рутери и системи с Windows и macOS до смарт тв приемниците и Linux сървърите.



Във връзка с това, китайското държавно управление има намерение да употребява по този начин нареченият метод „безопасност посредством скритост“. За тази цел ще употребява лична операционна система със засекретен код, която работи на устройства с китайски процесори. Пекин смята, че новата Оценка за съвместимост доста ще усложни шпионажа от страна на непознатите страни.

С създаването на новата китайска операционна система се заема особено основана конструкция, подчинена непосредствено на Централния комитет на Комунистическата партия на Китай, която няма връзка с армията и специфичните служби. Засега не се оповестява, по кое време може да се чака появяването на новата китайска операционна система.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР