На фона на данните за непрекъснато увеличаващите се новозаболели от

...
На фона на данните за непрекъснато увеличаващите се новозаболели от
Коментари Харесай

Болници връщат пациенти с COVID-19 заради липса на места

На фона на данните за непрестанно увеличаващите се новозаболели от COVID-19 в България все по-ясно стартира да се вижда, че здравната система напълно не е толкоз добре готова за натоварванията, както настояват ръководещите и здравните управляващи. В последните три седмици пациентите с ковид, които се лекуват в болница, се утроиха. На 2 юни в болнични заведения имаше 132 души с COVID-19, а през вчерашния ден към този момент са 390. Само за последните седем дни нарастването е с 40%.

От Спешна помощ в София оповестиха, че всеки ден получават по няколко отхвърли от разнообразни лечебни заведения за банкет на пациенти с ковид, съобщи Нова ТВ. Причината в всеобщия случай е, че лечебните заведения към този момент са запълнени. Тъй като броят на пациентите с COVID-19 по лечебните заведения се мени, данните се актуализират по няколко пъти дневно, с цел да не се стига до обстановка, в която кола за спешна помощ обикаля с пациент от болница на болница. „ Принципът е – пациентите се карат в най-близкото лечебно заведение, което има потенциала да окаже помощ за положението, в което е. Ако в този миг има запълнени места и няма опция в това заведение, караме в идващото такова”, изяснява представителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

При потенциал от 35 места столичната „ Света Анна” стопира приема на пациенти с ковид. Болницата към този момент е приела даже повече от това, което разрешават опциите ѝ. „ Имаме 38 пациенти и още 2-ма в реанимация. Тоест 40 индивида. При състояние, че потенциалът е привършен, те би трябвало да бъдат ориентирани към други лечебни заведения”, споделя представителят на болница „ Света Анна” Антон Луков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР