На днешното заседание на правителството бяха определени концесионери на морските

...
На днешното заседание на правителството бяха определени концесионери на морските
Коментари Харесай

Плажовете „Крайморие“ и „Приморско-юг“ вече имат концесионери

На днешното съвещание на държавното управление бяха избрани концесионери на морските плажове „ Крайморие “ в община Бургас и „ Приморско-юг “, община Приморско, област Бургас.

За морски плаж „ Крайморие “ концесионерът „ Булсевън “ ЕООД се задължава за целия период на контракта за концесия от 20 година да дава цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лева с Данък добавена стойност и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лева с Данък добавена стойност в зоната за платени плажни такъми на морския плаж. Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методиката за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на роялти от 10,10 на 100 без Данък добавена стойност. Годишното концесионно заплащане за първата година от периода на концесията е в размер на 48 186,18 лева без Данък добавена стойност.

За морски плаж „ Приморско-юг “ концесионерът „ Луксор Прим “ ЕООД се задължава за целия период на контракта за концесия от 20 година да дава цена за 1 бр. чадър в размер до 7 лева с Данък добавена стойност и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 7 лева с Данък добавена стойност в зоната за платени плажни такъми на морския плаж. Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на роялти от 2,80 на 100 без Данък добавена стойност. Размерът на годишното концесионно заплащане за първата година от периода на концесията е в размер на 118 189 лева без Данък добавена стойност. Инвестициите за организация на спортно-развлекателни действия на морския плаж за периода на концесията са в размер на 203 280,00 лева с Данък добавена стойност.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР