На българския пазарПолитическите сили са похарчили малко над 2 млн.

...
На българския пазарПолитическите сили са похарчили малко над 2 млн.
Коментари Харесай

Седмични новини за маркетинг и реклама

На българския пазарПолитическите сили са похарчили малко над 2 млн. лв. за реклама за локалния избор
Участниците в локалните избори на 29 октомври са отделили общо 2 076 471 лева за реклама в медиите. Това демонстрира разбор на Института за развиване на обществената среда (ИРПС). Според него най-вече средства е вложила обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " - 829 278 лева, написа " Дневник ". На второ място по разноски е партия " Възраждане " - 271 758 лева Трета подред е партия ГЕРБ с 241 025 лева При медиите най-вече доходи към този момент има телевизия Би Ти Ви с 375 794 лева Втора е Българска национална телевизия с 350 884 лева, а на трето място е другата огромна частна телевизия у нас - " Нова тв " с 332 749 лева
Защо публицисти всеобщо напущат " Euronews България "
" Поиграхме си на самостоятелна медиа - свърши. " Това е тъжното и малко пояснение на множеството публицисти, напуснали българската секция на Euronews в последните дни, откакто българският притежател на медиата ( " Телевизия Европа " АД) постави ръка върху новинарското ѝ наличие. Коментарите на множеството са неофициални поради договорите, които са подписали, само че даже и по този начин обстоятелствата са красноречиви.

Красноречива е и позицията на Euronews в Лион (изразена през основния редактор в България - Марина Стоименова), откъдето настояват, че след назначението на нов програмен шеф от страна на българските им сътрудници е стартирало " следствие " за съблюдаване на стандартите в София. Междувременно, до момента в който от Франция проверяват има ли вмешателство в публицистичната самостоятелност на медиата, четирима души към този момент са напуснали " Евронюз България ", а още четирима са подали предупреждение за овакантяване.
Реклама Владимир Димитров е третият креативен шеф в Saatchi & Saatchi Sofia
След повече от 10 години в групата на " Publicis Groupe България " и шест години в Saatchi&Saatchi Sofia Владимир Димитров става креативен шеф на рекламната организация. Фокусът в работата му ще бъде новото й позициониране, наречено Bravery Measured, което по думите на организацията значат " смели и в същото време ефикасни в бизнес отношение рекламни акции ". " Целта ни е да предизвикваме клиентите си да поемат повече отговорност и да демонстрират храброст в бизнеса си, с цел да получат и повече възвръщаемост в известност, мощ на марките им и бизнес резултати ".

През 2012 година Владимир Димитров стартира работа като текстописец в Publicis Sofia. След това става част от екипа на Saatchi&Saatchi Sofia, като поетапно минава през позициите старши текстописец и креативен водач. Сега той е третият креативен шеф в Saatchi&Saatchi Sofia., което редом съчетават и позицията креативен шефове.
Салфетки за пропуснати билети Източник: IKEA Реклама
От IKEA заложиха на маркетинга в действително време, яхвайки вълната на огромния интерес към концерта на Ед Шийрън в София. Вълнението към идването на изпълнителя в България, докара и до доста разочарования. В деня на продажбата на билети доста хора не съумяха да се снабдят с такива и потърсиха разтуха в обществените мрежи. А там откриха кърпичките на IKEA, тъй като разочарованията от време на време водят до сълзи. И по този начин сред множеството изявления за несполучливо пазаруване на билети, стотици пъти се показа и рекламата на шведския бранд. IKEA работи с рекламната организация The Smarts.
Нови клиенти:
Saatchi & Saatchi Sofia, част от " Publicis Groupe България ", завоюваха бирения бранд " Ариана " и The Mall. guts&brainsDDB завоюваха в потфолиото си Serdika Center.
Събитие:Digital Annual Summit ще се организира на 28 ноември
Конференцията, проведена от списание Enterprise, ще бъде с фокус цифровите технологии, маркетинг и медии. Целодневното събитие ще включва лекции и панелни полемики на тематики, като развиването на новите технологии, въздействието на изкуствения разсъдък върху цифровите бизнеси и динамичността в цифровия маркетинг. В тях ще вземат участие представители на информационни организации, рекламодатели, медии и браншови организации.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР